08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Până la 1 august 2021, locuitorii str. Sorocii și a străzilor adiacente trebuie să pregătească actele necesare pentru a se conecta la sistemul central de canalizare

//
Comentariu0

Lucrările de construcție a sistemului de canalizare și amenajare a străzii Sorocii din municipiul Bălți sunt planificate a fi finalizate spre sfârșitul acestui an. Astăzi, construcția sistemului de canalizare este 80% finalizată.

Pentru a încheia toate lucrările de construcție, locuitorii str. Sorocii trebuie să se conecteze la sistemul central de canalizare. Conexiunea și pregătirea documentației de proiect pentru toți abonații este gratuită. Actele necesare trebuie depuse la SRL „Glorin Inginering” (str. 31 august, 20 A).

Doritorii vor putea să se conecteze la sistemul de canalizare doar până la data de 1 august 2021, după care,organizația contractantă va începe etapa finală de construcție. Ulterior, întreprinderile municipale vor efectua reparația capitală a părții carosabile. După finisarea reparației suprafeței drumului, nimeni din locuitorii acestei străzi nu va mai avea posibilitatea de a se conecta la sistemul central de canalizare.

Reamintim că, lucrările sunt efectuate de două companii: SRL „Danlevita”, companie din mun. Bălți, ce efectuează reparația capitală a sistemului de alimentare cu apă potabilă, și compania din Chișinău „Foremcons”, ce construiește noul sistem de canalizare. În toamna anului 2020, construcția sistemului de alimentare cu apă potabilă a fost finalizată, iar lucrările de instalare a sistemului de canalizare se vor încheia în luna decembrie 2021. Construcția sistemului de canalizare în microraionul Slobozia: str. Aerodromului, str. Sorocii și str. Caraciobanu a început în anul 2019. Costul estimativ al lucrărilor de construcție este de aproximativ 10 milioane de lei, dintre care 2,3 milioane de lei au fost alocați în 2019 și aproape 3 milioane de lei – în anii 2020 și 2021.

Last updated: mai 27, 2021 at 17:23 pm

Lasă un Răspuns