08:00 - 17:00
(0 231) 2-23-48
piața Independenței, 1

Orașul Bălți este un oraș al familiilor, al copiilor, al prieteniei și al creativității (actualizat)

//
Comentariu0

În ziua Hramului Sf. Nicolae – Zilei orașului Bălți, Vă dorim multă sănătate, energie creatoare, să fiți mereu în lumina frumosului pentru a vă realiza visele, năzuințele și aspirație.

Denumirea „Meșterul popular” s-a afirmat și cu certitudine a devenit demult intangibilă de scuarul din centrul municipiului. Este greu a ne imagina activitățile culturale complexe municipale fără expozițiile de artizanat și meșteșugărit ale iscusiților meșteri populari, expuse în acest scuar: covoare, broderii, obiecte din lut, paie, lemn și multe altele. Nu a fost o excepție nici expoziția organizată în acest an, consacrată Zilei orașului – Hramul Sf. Nicolae. La expoziție, alături de cunoscuții meșteri populari din Bălți, și-au expus lucrările sale meșteșugari din Pelenia, Mihăileni, Heciul Vechi, creând o adevărată atmosferă de sărbătoare, asociată moldovenilor cu tradiționala Casa Mare.

Pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale, de rând cu expozițiile meșterilor populari, s-a conturat bine și expoziția de obiecte ale Școlii de Artă Plastică pentru Copii din Bălți. Iar în fața edificiului și monumentului arhitectural Vila urbană, angajații Bibliotecii Municipale „Eugeniu Coșeriu” au aranjat o expoziție tematică, dedicată Bălțiului și personalităților, ce i-au dus departe faima.

Expoziția organizată în cadrul sărbătorii jubiliare, cu regret, a fost cea dintâi fără regretata Adelaida Țîbuleac. Mulțumim Căminului de Cultură „Meșterul Popular” pentru frumoasa posibilitate de a-i vizualiza lucrările cunoscutei și îndrăgitei noastre meșterițe, de a înțelege incontestabila moștenire lăsată nouă și discipolilor acesteia, deoarece dumneaei se remarca printr-o dragoste deosebită pentru frumos și natură.

Last updated: mai 24, 2021 at 11:24 am

Lasă un Răspuns