08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Oră de lecturi publice la aer liber în Ziua Mondială a Tinerilor Talentați

//
Comentariu0

La data de 15 iulie 2021, cu prilejul Zilei Mondiale a Tinerilor Talentați, Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu” Bălți, fiind susținută de Direcția cultură a Primăriei mun. Bălți, a organizat o oră de lecturi publice în aer liber, dedicată tinerilor de ieri și de azi, care au lăsat sau vor lăsa un nume în literatura autohtonă. Având o experiență frumoasă de organizare a evenimentelor culturale în incinta instituției, Biblioteca a organizat evenimentul dat într-un spațiu inovativ, dar corespunzător inițiativei organizatorilor, la Aleea Clasicilor Culturii Naționale din municipiul Bălți, punând începutul unui ciclu de activități noi, organizate întru susținerea procesului de formare a comunității bălțene prin intermediul cărții și a textului scris de la mic la mare și promovând ideea importanței lecturii.

În program au fost citite versuri din creația poeților Iulia Hașdeu și Steliana Grama, dar și poezii din creația tinerilor poeți bălțeni Victor Vasian, Adriana Grosu, Daniela Vitu, Sorina Grier, Vlada Vengher, Maria Nichitina, Ecaterina Orlova și Zoia Dubaeva.

Fiind fermi convinși că nu există „plăcere mai mare decât cititul” și că o carte este „un dar al existenței”, colaboratorii Bibliotecii Municipale „Eugeniu Coșeriu” au venit cu un îndemn față de publicul adunat și anume „de a nu lăsă să treacă vreo zi din viața fiecăruia fără cititul unei cărți”, vorba scriitorului, deoarece, indiferent de gusturile literare, lectura trebuie să facă parte din viața fiecăruia, or, prin intermediul ei, reușim să ne lărgim perspectiva asupra lumii. Lectura ne sprijină dezvoltarea personală, ne hrăneşte spiritul și imaginaţia, ne motivează și ne încurajează întotdeauna, fiind alături de noi pe drumul vieții.

În data de 22 iulie vă așteptăm împreună cu micii cititori. la o nouă activitate organizată de filiala pentru copii „Ion Creangă” a Bibliotecii Municipale „Eugeniu Coșeriu” și vă îndemnăm să citiți și să vă contopiți cu litera scrisă.

Last updated: iulie 16, 2021 at 20:36 pm

Lasă un Răspuns