08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

O echipa de experți de la IDIS „Viitorul“ la Bălți

//
Comentariu0

Astăzi, 09 august 2017, în municipiul Bălți, cu o vizită de documentare, a sosit echipa experților de la IDIS „Viitorul“, implicați în implementarea Programului Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova în fruntea: dnei Ana -Maria Veverița, coordonator de proiect al Programului Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova  și experții Institutului pentru Dezvoltare și Iniţiative Sociale IDIS „Viitorul“  – dl Anatol Moldovan,  dl Vlad Catlabuga, cît și Valeriu Mustață- primar al satului Săiți, raionul Căușeni.

Experții menționați, mai întîi, au vizitat Centrul de Excelență Profesională din Bălți din cadrul Bibliotecii Municipale „Eugeniu Coșeriu”,director Ludmila Ouș, specializat pe facilitarea procesului de îmbătrânire activă a membrilor comunității, unde a fost organizat un focus grup cu persoanele de vârsta a treia, beneficiari ai serviciilor „57+IT”, „Media ROOM Terapeutic” și „Calculatorul – consilier în antrenarea memoriei.

Mai tîrziu, în sala de protocol a primăriei municipiului Bălți, s-a derulat întrevederea de documentare cu dna Renata Grădinaru, consiliera muncipală, care le-a relatat oaspeților despre inițiativa de Bugetul civic – instrument de implicare a cetățenilor în procesul decizional la nivel local. Inițiativă – lansată și implementată în mun. Bălți, începînd cu anul 2016.

În plus, Vă informăm că muncipiul Bălți, este autoritatea publică locală care face parte din cele 41 de autorități din Republica Moldova selectate pentru a fi vizitate de către experții IDIS„ Viitorul“, cît și Vă prezentăm unele date despre Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova:

  • lansat în anul 2005, cu suportul Consiliului Europei și implementat de către IDIS „Viitorul”.
  • Scopul acestei program este acela de a identifica și disemina inițiative inovative și eficiente din administrația publică locală din Republica Moldova,
  • și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale autorităților și instituțiilor publice locale din țară.
Last updated: august 11, 2017 at 13:20 pm

Lasă un Răspuns