08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

O colaborare strînsă între Suedia și mun. Bălți

//
Comentariu0

La data de 20 ianuarie 2017 într-o vizită de lucru în municipiul Bălți a venit delegația oficială din Suedia în frunte cu Signe Burgstaller, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova.

Dna Signe Burgstaller s-a întîlnit cu dl Igor Șeremet, primarul interimar al municipiului. Dumnealui a informat despre situația actuală în municipiul privind implementarea proiectelor de eficiența energetică, despre activitatea conducerii actuale şi despre participarea activă în Programul «Convenția Primarilor – 2030», accentuind importanța atragerii investițiilor în mun. Bălți, în deosebi pentru realizarea priorităților principale de dezvoltare a municipiului:

Şeful misiunei diplomatice din Suedia în Moldova a apreciat înalt disponibilitatea primarului interimar de soluţionarea problemelor cu care se confruntă administraţia actuală a municipiului şi pe care le-a „moştenit” de la conducerea precedentă (iluminatul stradal, repararea capitală a drumurilor, eficienţa energetică). Pentru bussinesmanii, care investează în dezvoltarea regionului, este necesar să cunoască priorităţile de dezvoltare, planificate de către APL, de scurtă sau de lungă durată, pentru ca propunerile din partea acestora să fie binevenite din punct de vedere implementării în viaţă. Părţile au convenit asupra relaţiilor de colaborare şi în domeniul culturii. Astfel, se prevede organizarea şi desfăşurarea în anul 2017 Festivalului de film suedez.

Excelența sa, dna Burgstaller a remarcat, că în programul său în teritoriu va vizita Inspectoratul Fiscal de Stat Bălţi, unde deja se implementează unul din proiectele, finanţate de Suedia prin intermediul BERD-ului; va face cunoştinţă cu activitatea Zonei Economice Libere şi o atenţie deosebită va acorda vizitei S.A. „Cet-Nord”, cu care a început colaborarea de împlementare a proiectului privind modificarea sistemului de încălzire.

Excelența Sa dna Signe Burgstaller, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, aflată în prima vizită de documentarea în mun. Bălți. Excelența Sa Dna Signe Burgstaller a fost acompaniată de dna Anja Jahn Gunther, secretar II și dna Natalia Sicora, asistenta Ambasadorului originară din Bălți. Din partea mun. Bălți, la întrevedere, au luat parte: dl Ivan Galagan, director general al S.A.„Cet-Nord”, dna Renata Grădinaru, consilier municipal și Pelagheia Balțat, primar al s. Elizaveta (mun. Bălți).

Last updated: ianuarie 23, 2017 at 22:44 pm

Lasă un Răspuns