08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Numai Poetul… Eminesciana 2018 în Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

//
Comentariu0

În ziua de 15 ianuarie, în  Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, a demarat  Eminesciana 2018. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Direcției Învățământ, Tineret și Sport din mun. Bălți, manageri și profesori de limba și literatura română din instituțiile de învățământ general din municipiu. De asemenea, în contextul frumoasei colaborări cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, România, liceul a fost onorat și de vizita unei delegații de elevi și profesori din această instituție.

La ora 11.00, la bustul  poetului, s-a desfășurat activitatea cu genericul Numai Poetul… (colaj literar-muzical, regizat de Tatiana Cociu, profesoară de limba și literatura română, gr. did. superior).

La ora 11.40, în sala de festivități din incinta liceului, a avut loc prezentarea de proiecte realizate de elevii claselor a X-a Eminescu în lectură interdisciplinară (coordonatori: Ina Dumitraș, profesoară de limba și literatura română, gr. did. superior; Aurelia Lîsîi, profesoară de limba și literatura română, gr. did. I).

A urmat recitalul de romanțe Pe lângă plopii fără soț… (coordonator: Daniela Rabei-Dubeț, director adjunct pentru educație), completat de un moment artistic special oferit de elevii și profesorii botoșăneni.

Dimensiunea valorică a evenimentului a fost subliniată și de expoziția de lucrări Eminesciana plastică 2000-2018 (coordonator: Ana Slivciuc, profesoară de educație plastică, gr. did. superior).

Activitățile au avut ca obiectiv de a-l apropia pe Poet, de a le da elevilor certitudinea că e și al lor, al tinerilor din secolul XXI.

Last updated: ianuarie 18, 2018 at 10:24 am

Lasă un Răspuns