08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Nu există niciun motiv pentru închiderea municipiului Bălți la carantină”

//
Comentariu0

Deocamdată nu există niciun motiv pentru declararea regimului de carantină la Bălți, susține șefa Secției Sănătate, Feodora Rodiucova. Conform regulamentului, acest lucru este posibil doar dacă numărul persoanelor infectate rămâne timp de 2 săptămâni la nivelul de 1% din populația municipiului. În momentul de față, creșterea cazurilor de infectare la Bălți este aceeași ca în toată țara. De la începutul epidemiei 1.168 de bălțeni au fost diagnosticați cu coronavirus. 35 au decedat din cauza complicațiilor cauzate de infecție. 380 de pacienți au fost vindecați.

Feodora Rodiucova a informat că Comisia municipală extraordinară de sănătate publică consideră că este necesară efectuarea testării în masă pentru toate persoanele care au fost în contact cu infectați. Acum, un număr limitat de cetățeni este verificat pentru coronavirus – numai în care sunt prezente simptomele acestuia. Cu toate acestea, mulți sunt asimptomatici, acești oameni îi infectează pe alții, fără să știe acest lucru. Din acest motiv, coronavirusul se răspândește și mai repede.

În decizia Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică, a cărei ședință a avut loc la 17 iunie, se subliniază, că toți cei care comunică, conform necesităților de serviciu, cu oamenii ar trebui să fie verificați la coronavirus: „angajați ai tuturor instituțiilor medicale, polițiștii și carabinieri, angajații agenției naționale pentru siguranța alimentelor și alte agenții de stat implicate în lupta cu răspândirea infecției.

Last updated: iunie 25, 2020 at 20:39 pm

Lasă un Răspuns