08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Municipiul Bălți va deveni o platformă pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”

//
Comentariu0

Despre aceasta a anunțat Primarul municipiului Bălți Nicolai Grigorișin la începutul ședinței de lucru cu administratorii întreprinderilor municipale și ai complexului termoenergetic.

„Ieri (28.12.2021) a avut loc o întâlnire de lucru cu Ministra Mediului Republicii Moldova, Iuliana Cantaragiu. Tema principală a ședinței de lucru a fost implementarea Strategiei naționale de gestionare a deșeurilor 2013–2027, inclusiv a proiectelor care vizează modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide în regiunile participante de gestionare a deșeurilor, în conformitate cu strategia sus-menționată.

Municipiul Bălți, alături de localitățile Drochia, Rîșcani, Glodeni, Florești, Fălești, Sîngerei și Soroca, este inclus în regiunea a șaptea a Moldovei, din cele opt existente, pentru implimentarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”.

În cadrul discuției s-a stabilit că municipiul Bălți va deveni o platformă pentru implementarea proiectului alături de orașele din regiunea a șaptea. În continuare este planificată organizarea ședințelor de lucru cu primarii acestor localități și identificarea unui teren pentru amplasarea unei noi stații de prelucrare și gestionare a deșeurilor solide. Sunt complet deschis pentru cooperare într-un nou proiect de modernizare a mun. Bălți și regiunii de nord a țării”, a remarcat edilul de Bălți Nicolai Grigorișin.

Last updated: decembrie 30, 2021 at 11:37 am

Lasă un Răspuns