08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Municipiul Bălți a semnat un Acord de Parteneriat cu Județul Botoșani din România

//
Comentariu0

La data de 06 noiembrie 2017, o delegație a Consiliului Județean Botoșani din România, în frunte cu Președintele Consiliului domnul Costică MACALEȚI, a efectuat o vizită în municipiul Bălți în cadrul căreia, în Sala de protocol a Primăriei municipiului Bălți a fost semnat ,,Acordul de Parteneriat între municipiul Bălți din Moldova și Județul Botoșani din România”.

Proiectul Acordului a fost aprobat prealabil de Consiliul Municipal Bălți prin Decizia nr. 9/4 din 28 septembrie 2017 și de Consiliul Județean Botoșani prin H.C.J. Nr. 112 din 31 iulie curent.

Semnarea bilaterală a Acordului deschide calea accesării în parteneriat a Proiectelor în cadrul Programului Operațional Comun (POC) România – Republica Moldova 2014-2020, aprobat de Comisia Europeană în decembrie 2016. Pprimul apel de propuneri de proiecte se va lansa la sfârșitul acestui an.

Bugetul Programului este de aproximativ 50 milioane de euro, aria de cooperare cuprinzând județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați din România și întreg teritoriul Republicii Moldova .

Obiectivele acestui program constau în cooperarea instituțională în domeniul de sănătate. educație, promovarea culturii locale și protejarea patrimoniului istoric, îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea transportului și a rețelelor și sistemelor comune de transport, dezvoltarea unor acțiuni comune în domeniul siguranței și securității, ș.a.

Programul vizitei delegației municipiului Botoșani a mai cuprins pe lângă schimbul de idei  pentru pregătirea proiectelor comune pentru  POC România – Republica Moldova și întîlnirile cu specialiștii de profil din Primăria mun. Bălți și vizite la Muzeul Municipal de istorie și etnografie, Bibliotecă municipală E. Coșeriu – secție Cartea Română și un tur pietonal al centrului municipiului Bălți.

Last updated: noiembrie 7, 2017 at 14:09 pm

Lasă un Răspuns