08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Municipalitatea Bălți învață bunele practici elvețiene ale modelelor de succes privind combaterea epidemiei HIV/TB din cadrul municipalității Bern și parteneriatelor cu ONG-urile de profil

//
Comentariu0

Delegaţia oficială din municipiul Bălţi, condusă de primarul interimar al municipiului Igor Şeremet, se află într-o vizită de studiu la Bern, Elveția, în perioada 13-18 noiembrie 2017.

Din delegație fac parte următorii oficiali din municipiul Bălți: dna Irina Serdiuc – secretar al Consiliului și muncipiului Bălți,  dna Feodora Rodiucova- șef Serviciu sănătate, dna Alla Iațco- Președinte al Asociației Obștești „Tinerii pentru dreptul la viață și dezvoltare“, dna Brabuță Larisa- Director al Spitalului de Tuberculoză, Oxana Buzovici- Coordonator al Asociației Obștești „Tinerii pentru dreptul la viață și dezvoltare“,Chicimaniuc Ruslan -specialist principal al Biroului de securitate pentru copii de la Inspectoratul de poliție.

Respectiva vizită de studiu este realizată în cadrul Programului regional privind combaterea epidemiei HIV/TB în orașele din regiunea EECA, implementat în municipiul Bălți de către Asociația Obștească „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți, recipient principal Alianța pentru sănătate publică din Ucraina, cu suport financiar al Fondului Global. Scopul vizitei constă în schimbul și transferul experienței și bunelor practici ale modelelor de succes din cadrul municipalităților și parteneriatelor cu ONG-urile locale pentru a dezvolta modele și răspunsuri urbane durabile la provocările HIV și tuberculoză cu care se confruntă grupurile din populațiile-cheie din țările Europei de Est și Asiei Centrale (EECA). Scopul este susținut de obiective precum:

  • dezvoltarea și implementarea unui model de răspuns eficient la HIV și TB pentru populațiile-cheie din orașele selectate din regiunea EECA în vederea atingerii obiectivelor „90-90-90”.
  • stabilirea de parteneriate eficiente între municipalități și ONG-urile din orașele EECA selectate.
  • asigurarea alocării finanțărilor permanente din bugetele municipale pentru programele populației cheie din orașele proiectului.
  • sporirea managmentului cunoștințelor și popularizarea răspunsurilor urbane privind HIV și TB în orașele din regiunea EECA, dar și la nivel mondial.

Pe parcursul vizitei de studiu la Bern, Licit CONTACT, Municipalitatea Bern și alți parteneri contribuie cu expertiza sa în domeniul stabilirii unei politici pragmatice și coerente în domeniul consumului de droguri la nivel național, județean și municipal; privind intervențiile inovatoare de reducere a riscurilor legate de HIV, tuberculoză, cooperare cu poliția pentru o mai mare securitate în spațiul public; cu privire la rolul în proiectarea finanțării municipale și locale, cît și a abordărilor de cooperare pentru a sprijini reducerea riscurilor, intervențiile HIV, TBC și hepatitele virale.

În centrul vizitei de studiu se află schimbul și împărtășirea experiențelor și a celor mai bune practici ale modelelor de succes de parteneriat între municipalități și ONG-uri, cît și finanțarea sustenabilă a intervențiilor pentru grupurile țintă din bugetele municipale.

O întrevedere a primarilor orașelor proiectului cu primarul orașului Bern domnul Alec von Graffenried, va avea loc astăzi 17 noiembrie, urmat de un briefing de presă, astfel, asigurînd implicarea la nivel înalt pentru atingerea obiectivelor proiectului.

Mai multe detalii veți găsi în agenda vizitei de studiu.

Last updated: noiembrie 19, 2017 at 23:51 pm

Lasă un Răspuns