08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ministrul Educaţiei și Cercetării RM Anatolie Topală, în vizită la Bălţi

//
Comentariu0

Pe 2 februarie 2023, în incinta IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălţi a avut loc evenimentul Un Dialog DESPRE şi PENTRU EDUCAŢIE”, sub genericul „Sistemul educațional – probleme şi  perspective, o platformă de discuții între conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Republicii Moldova, Administraţia publică locală din Bălţi, Direcţia învăţământ, tineret şi sport Bălţi, administraţia instituţiilor de învățământ general din municipiu, cadre didactice.

La eveniment au luat parte reprezentanţii instituţiilor sus-numite:

  • Ministrul Educației şi Cercetării RM Anatolie Topală;
  • Viceprimarul mun. Bălţi Tatiana Dubiţkaiа;
  • Şeful Oficiului Teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat, reprezentantul Guvernului la Bălți – Vladimir Rusu;
  • Şef adjunct Oficiului Teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat Elena Covaliuc;
  • Şef adjunct Direcţia învăţământ, tineret şi sport Bălţi dna Olga Iurcenco.

Remarcăm, sociologia indică la câteva forme de dialog şi că cel mai des suntem antrenaţi într-un dialog pe orizontală, adică între reprezentanţii sociumului. Dar în contextul acestui eveniment a vut loc un  dialog, pe verticală: reprezentanţi ai instituţiilor de stat ierarhic superioare, ai APL, manageri ai instituţiilor de învăţământ general, cadre didactice. Iniţierea unor astfel de procese dialogice pe problemele stringente ale educaţiei consolidează postura noastră de parteneri ai unui proces, fapt pentru care mulțumim dlui ministru Anatolie Topală, or, inițiativa îi aparţine dlui.

Şi dacă o platformă de discuții este percepută drept o formă democratică de gestionare a comunității, o activitate care generează noi idei și abordări, aici, la Bălţi, o atestăm printr-un dialog permanent între administraţia publică locală și instituțiile de învățământ din municipiu.

Prin această întâlnire s-au pus bazele unui dialog constructiv, pentru că o comunitate sănătoasă, în cazul dat comunitatea educațională, este una activă, în continuă dezvoltare și utilă pentru membrii ei, inclusiv prin promovarea unor discuții deschise și antrenante la subiecte de interes comun.

Last updated: februarie 6, 2023 at 17:34 pm

Lasă un Răspuns