08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Mihai Volontir – destin clădit pe valori. 89 de ani de la naștere

//
Comentariu0

Mihai Volontir s-a născut la 9 martie 1934 în satul Glinjeni, județul Orhei. Și-a început cariera sa, fiind profesor la o școală rurală, apoi șef de club, după care, în 1957, a fost invitat în orașul Bălți, unde s-a alăturat trupei de actori a Teatrului muzical-dramatic „Vasile Alecsandri”.

Pe 9 martie 2023, la a 89-a aniversare a lui Mihai Volontir, la bustul marelui actor au depus flori prietenii, rudele, conducerea Primăriei municipiului Bălți, consilierii municipali, oamenii de cultură din municipiu.

La eveniment au fost interpretate unele din renumitele cântece ale lui Mihai Volontir, ce includ în sine taina filozofică a existenței umane.

Mihai Volontir – Actor, Artist al Poporului al URSS și RSS Moldovenești, Cavaler al Ordinului Republicii, din anul 2001 – Cetățean de Onoare al mun. Bălți. A jucat peste 120 de roluri în scenă, circa 50 de roluri în filme. Regizorul a pus în scena Naționalului din Bălți „Ochiul magic” și „Visul unei nopți de vară” («Сон в летнюю ночь»), piese care l-au glorificat fără de precedent. Rolul sublocotenentului Volentir l-a transformat pe maestru într-o legendă a cinematografului, într-un adevărat exemplu pentru o întreagă generație de tineri.

Last updated: martie 9, 2023 at 17:44 pm

Lasă un Răspuns