08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Meșterii populari împărtășesc secretele pregătirilor de sărbările pascale

//
Comentariu0

La data de 12 aprilie în incinta Pinacotecii Antioh Cantemir din Bălți a fost deschisă expoziția lucrărilor meșterilor Eugenia Moldovanu, Angela  Motruc precum și a profesorilor de educație tehnologică Angela Baraga și Vera Rusu.

Dacă pentru Eugenia Moldovanu,  conducător al  studioului «Tezaur» -, expoziția este a cince-a la număr, atunci pentru Vera Rusu – profesor de educație tehnologică din satul Heciul Vechi, raionul Sîngerei – este prima, care, cu mare plăcere a împărtășit oaspeților expoziției secretele confecționării elementelor de decor pe tematica sărbătorilor de Paști. Materialele preferate de dumneaei sunt naturale – paiele și pănușele de porumb se îmbină armonios în elemente distincte. Dna Vera Rusu consideră că anume aceste elemente de decor transmit evlavia sărbătorilor multașteptate.

Peste 100 de lucrări manuale au fost prezentate de elevii Liceului Teoretic B.P.Hasdeu  ghidați de profesorul de educație tehnologică, Angela Baraga. După spusele dumneaei elevii confecționează diferite suvenire în timp de 35-45 minute, în timpul unei lecții, pentru ca ulterior să le aducă în dar celor dragi, fie înfrumusețează masa de sărbătoare. Dna Baraga, deasemenea folosește tehnici deosebite în confecționarea obiectelor de decor.

Fie ca Învierea Domnului Iisus Hristos să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, speranţei, bucuriei cu bunătate şi căldură în suflete!

Last updated: aprilie 13, 2017 at 15:33 pm

Lasă un Răspuns