08:00 - 16:30
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Mesajul de felicitare al Primarului municipiului Bălți cu ocazia sărbătorii 9 Mai

//
Comentarii4

Stimaţi locuitori ai municipiului Bălți!

Vă aduc sincere felicitări cu ocazia aniversării a 77-a de la încheierea Marelui Război pentru Apărarea Patriei! Indiferent de câți ani au trecut din Mai 1945, ne vom aminti mereu de acele vremuri grele și de acel calvar război.

Această sărbătoare este şi va fi întotdeauna în inimile noastre și e imposibil să-i supraestimăm semnificația. Purtând această amintire în timp, mereu vom onora Gloria, Curajul şi Bărbăţia strămoşilor noştri!

9 Mai a fost și rămâne a fi principala sărbătoare a memoriei eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei!

Odată cu scurgerea timpului, rămân a fi în viaţă tot mai puţini participanţi ai acelor crude şi îndepărtate evenimente, dar este datoria noastră sfântă să ne asigurăm că memoria eroilor este păstrată cu grijă în inimile descendenţilor şi mândria pentru faptele strămoşilor noştri mereu va găzdiu în suflete noastre.

Fie Pace pe acest Pământ!

 

Primarul municipiului Bălți

Nicolai Grigorişin

Last updated: mai 9, 2022 at 6:50 am

4 Responses

  1. Alexandr (A.J.)

    Bineînţeles nici o exprimare măcar a unei opinii, nici propriei, nici a orăşenilor referitor la „zarva”, ce se face în jurul acestei zile de comemorare, ca de altfel tot lucru al organului administraţiei publice locale !?! Şi am trecut repejor cu subiectul la alte subiecte importante pentru luna mai…. SHOW-uri, inclusiv telefonice, la numărul de informare 0(231)26450. Şi, probabil, nici mesajele nu se păstrează, ci se moderează de superprofesioniştii de tipul super-admin pe https://www.balti.md, cu experienta acumulata pe http://www.beltsy.md….

  2. Alexandr(A.J.)

    Bineînţeles nici o exprimare măcar a unei opinii, nici propriei, nici a orăşenilor referitor la „zarva”, ce se face în jurul acestei zile de comemorare, ca de altfel tot lucru al organului administraţiei publice locale !?! Şi am trecut repejor cu subiectul la alte subiecte importante pentru luna mai…. SHOW-uri, inclusiv telefonice, la numărul de informare 0(231)26450. Şi, probabil, nici mesajele nu se păstrează, ci se moderează de superprofesioniştii de tipul super-admin pe https://www.balti.md, cu experienta acumulata pe http://www.beltsy.md….

    1. Margarita

      Vă asigurăm, că toate mesajele pe pagina oficială se păstrează. Administrarea paginii oficiale a primăriei se efectuează cu strictețe, conform Regulamentului
      aprobat și legislației RM în vigoare.

      1. Alexandr Jitari

        Probabil este aşa cum spuneţi Dvs. deşi de puţine ori am sesizat ca principiul transparenţei şi participării cetăţeanului la viaţa publică a oraşului şi a administraţiei publice locale să fie asigurată la un nivel minim garantat de Constituţia Republicii Moldova. De la sine înţeles cu asigurarea altor garanţii, inclusiv referitor la viaţa privată şi de familie. Pe pagina oficială, în prim plan se pun o serie de informaţii, despre care nu se poate spune că nu au nici o importanţă majoră pentru oraş sau locuitorii acestuia, totuşi coroborarea unora din ele, fie le lasă pe cele mai importante – în afara vizorului organului de administraţie publică, fie APL le consideră insuficient de importante pentru a fi puse spre cunoştinţă publicului, a ob’ine o p[rere a publicului, anume pe pagina pe care o consideră oficială. De exemplu:
        1. Însăşi Regulamentul de utilizare a paginii htttps://www.balti.md nu este plasat în prim plan. Rezultatele căutării după cuvinte cheie „regulament+pagina+oficiala” cum au si fost asteptate, altele decit ceea ce se cauta. Se pune accent pe „ReCAPTCHA” cu fotografii, unde Confidenţialitatea şi Condiţiile de utilizare sunt puse la dispoziţie de cineva, aflat undeva pe adresa: „1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, США” de parca pe ei peste ocean ar interesa comentează o persoană din oraşul Bălţi sau o persoană care ar fi locuit în acest oraş şi l-ar interesa dezvoltarea ulterioară a oraşului. Sau se vrea a face ca lumea să creadă, că la prima voastră solicitare vă „pun pe tavă toată informaţia”.
        De multe ori este posibilitatea de a lăsa un comentariu, dacă doreşti, autentificîndu-se prin alte reţele sociale, uneori cu poşta electronică, dacă consideri necesar aceasta în special cînd ai dori să primeşti un răspuns sau o precizare, iar alteori păstrînd anonimatul bineînţeles cu o comunicare decentă. De aceea serviciul „ReCaptcha” a rămas la nivelul autentificării de ani în urmă, ca să nu-l poată ocoli unele sisteme automatizate, ai căror utilizatori ar considera ceva foarte important de a comenta şi de a lăsa pe pagina primăriei unui orăşel, nici măcar megapolis careva comentarii. Mult prea multe surse de informaţii în ziua de azi vin cu informaţii agresive de impunere a unei păreri, poziţii, situaţii, circumstanţelor, iar cînd aceasta situaţie se acceptă şi de instituţiile statului şi nu se pune o informaţie de alternativă, nu mai faci nici o diferenţă dintre nişte pagini de şi de pe reţele de socializare, uneori deschise sub date mai puţin adevărate şi paginile pe care instituţiile statului le-au creat şi le utilizăm ca pagini oficiale.
        2. Utilizarea comunicării, cu statut de comunicare oficială a organului de APL, fie el consiliul municipal, fie instituţia primariei, primarului şi a subdiviziunilor acesteia, prin intermediul paginii oficiale şi a unor astfel de comentarii, dacă se acceptă de către Primăria şi Consiliul municipal, nu ar trebui să devină o comunicare dintre Alexandr(A.J.) sau Alexandr Jitari, fie Jitari Alexandr şi Margarita, probabil angajat al subdiviziunii responsabile de relaţii cu publicul şi mass-media. De exemplu nu se vede nici o generalizare a informaţiei reprezentanţilor APL sau Primăriei în urma audienţei cu cetăţenii. Poate dacă ar fi, un alt cetăţean cu o problemă similară nu ar solicita o audienţă pe acelaşi subiect.
        3. Faptul că se toate mesajele se păstrează nu era un lucru absolut necunoscut. Situaţia, că păstrîndu-se, la unele din ele nu se reacţionează, iar nereacţionîndu-se apare determinativul primordial de indiferenţă în raport cu transparenţă, subliniind caracterul iluzoriu că oricine, dar mai ales locuitorii oraşului Bălţi ar putea participa la viaţa publică a oraşului nu doar o dată la 4(patru) ani în timpul scrutinului, iar alţii care nu au vîrsta nici atunci. Cu toate că la evenimente publice tinerii şi copiii sunt implicaţi destul de des, în ultimii ani, uneori pentru „lustrul destul de artificial al activităţii prodigioase – TOT PENTRU BINELE CETĂŢEANULUI, indiferent de vîrstă”.
        4. Se poate de continuat, dar cred că este suficient de clar, că nu doar fîntîna artiziană a fost problema anilor 2015-2017 sau 2018 sau care ar fi fost acei ani şi nu poate fi justificat dreptul de antreprenoriat în raport cu dreptul conferite de domeniile publice şi privat al statului, cînd după fotografii şi modul lor de efectuare la Ziua şi Hramul oraşului, se pot trezi suspiciuni că într-atît de mici sunt finanţările/investiţiile, că nu s-a avut nici măcar bani de plasă de protecţie la şantierul de construcţie sau în loc de aceasta să mai pună încă un panou publicitar de tipul reclamării a unor „stop-minciuni-punct-md” sau de exemplu „Bălţi – oraşul visului, la 601 ani”. De ce ar trebui sa fie ascuns, ditamai santierul de constructie care a edificat un viitor probabil monument istoric în raport cu altul, mai mic, poate nu chiar de demult, dar destul de monument, pentru frecvenţa de pe atunci cind viata socială era „sub jugul sovietic al comunismului”. Parcă nu-i destul loc pentru şantiere unde să poţi juca paintballl, parcă nu ar fi destule clădirile cu etaje de pe str. I. Franco…. Probabil, după vitezele de lucru de la rondul Bălţi-Glodeni-Rîşcani cel de-al 602 an, am putea să-l avem aproximativ în aceleaşi peisaje, deoarece o informaţie pe cît timp s-au preconizat lucrările. Presupun că nu se prezintă a fi doar demolări, că ar fi un pic din cale afară a ceea ce ar părea foarte atractiv în parteneriate de tipul parteneriatelor publico-private… Cum se strică monumente istorice de profesionişti cu stagiu în independenţa ţării.

Lasă un Răspuns