08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Mesaj de felicitare al primarului de Bălți, consacrat Zilei Independenței Republicii Moldova

//
Comentariu0

Stimați concetățeni!

Dragi bălțeni!

La 27 august 1991, acum 31 de ani, a fost adoptată Declarația de Independență a Republicii Moldova. Prin acest document istoric, marcant pentru țara noastră, Parlamentul RM a proclamat, în numele întregii populaţii şi în faţa întregii lumi, că Republica Moldova este un stat suveran, independent şi democratic, liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul, fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale.

Deci, independența Republicii Moldova a ajuns să împlinească 31 de ani.

Grație istoricului eveniment, derulat acum 31 de ani în urmă, ne bucurăm anual, la 27 august, de Sărbătoarea Naţională „Ziua Independenţei” – o sărbătoare care ne aduce tuturor nouă sentimente de mândrie, de demnitate, de patriotism și de respect pentru propria țară. Totodată această zi remarcată trezește fiecăruia din noi un sentiment de solidaritate, de responsabilitate, de muncă și de obligativitate pentru făurirea și consolidarea unui stat de drept și dezvoltat economic, în care se respectă valorile democratice, iar Legea este pusă în capul mesei de către toți cetățenii Republicii Moldova.

Stimați concetățeni! Dragi bălțeni!

Cu prilejul sărbătorii- Ziua Independenței RepubliciiMoldova, Vă adresăm sincere și cordiale felicitări, dorindu-vă multă sănătate, fermitate, bunăstare, forță și energie, împliniri și realizări pentru o viață prosperă, decentă și mai îndestulată.

La mulți ani, Republica Moldova!

 

Cu profund respect,

Primarul municipiului Bălți

Nicolai Grigorișin

Last updated: august 27, 2022 at 12:03 pm

Lasă un Răspuns