08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Melodia ultimului sunet la distanță

//
Comentariu0

În fiecare an, toate şcolile din ţară întâmpină, cuprinşi de emoţii, cea mai impresionantă sărbătoare, care atinge coardele adânci ale sufletului şi răscoleşte imaginația – „Ultimul sunet”!

În acest an, din cauza pandemiei create de infecția COVID-19, ultimul sunet, precum și balul de absolvire, au fost anulate. Însă elevii neapărat trebuie să savureze ultima bătaie de clopoțel în acest an școlar, iar pentru alții ultimul sunet va răsuna pentru ultima dată, semnificând începutul unei noi etape a vieții – maturitatea.

Ajungând la această etapă, mereu răsfoim filele istoriei, pline de amintiri, ce ne provoacă zâmbet pe buze, uneori chiar lacrimi, ce vorbesc despre adâncul regret a trecerii rapide a anilor.

Fiecare ultim sunet este marcat de valsul absolvenților, plin de recunoștință, dragoste și cele mai calde sentimente. Astăzi admirăm valsul generațiilor precedente la distanță.

Anii de școală sunt marcați de o diversitate de sentimente, ce provoacă adesea lacrimi de bucurie, de regret a trecerii rapide anilor și de dor, față de colegi, profesori și școală. În acest context, părinții, alături de elevi au felicitat pedagogii cu frumoasa sărbătoare a Ultimului sunet 2019-2020.

De menţionat că, în anul curent, conform informaţiilor prezentate de către Direcţia învăţământ, tineret şi sport, în municipiul Bălţi se enumeră 3226 de absolvenţi ai ciclului primar, gimnazial și liceal, din care 1250 sunt absolvenţii gimnaziilor şi 512 – ai liceelor. Absolvenţi ai claselor primare au devenit 1464 de elevi.

În total, la ziua de astăzi, în municipiul Bălţi în instituțiile de învățământ îşi fac studiile 14 404 de elevi.

Last updated: mai 29, 2020 at 21:55 pm

Lasă un Răspuns