08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Măsuri stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

//
Comentariu0

În contextul extinderii riscurilor legate de pandemia de coronavirus COVID-19 și al noului set de măsuri adoptate la nivel național, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Bălți face apel către toți locuitorii municipiului:

CORONAVIRUSUL este CEL MAI MARE PERICOL cu care ne-am confruntat vreodată!

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus. Nu e doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele, astfel fiecare sector și fiecare individ trebuie să se implice în lupta cu coronavirusul!

Pericolul imperativ constă în faptul că boala se transmite foarte ușor și poate cauza foarte rapid moartea celui infectat!

Pentru a vă proteja:

  • NU PĂRĂSIȚI LOCUINȚA fără un motiv întemeiat!
  • NU VĂ PLIMBAȚI pe străzile orașului și în spațiile publice!
  • PĂSTRAȚI DISTANȚA SOCIALĂ!
  • EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expus la contact direct și/ sau interacțiune cu un număr mare de persoane (rânduri, zone de trafic intens, etc.)!
  • OPTAȚI pentru munca la distanță, în măsura în care există posibilitatea oferită de angajator!
  • RESPECTAȚI CU STRICTEȚE REGULILE DE IGIENĂ PERSONALĂ, recomandate de autorități pentru protejarea atît personală, cît și a celor apropiați!
  • LIMITAȚI LA  MAXIMUM  oricare contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrâțișările, sărutul obrajilor, atingerea feței etc.!
  • EVITAȚI atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent de alte persoane (balustrade, mânere, butoane de lift, etc.).

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Last updated: martie 24, 2020 at 19:59 pm

Lasă un Răspuns