08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Masă rotundă în cadrul Direcției asistență socială și protecția familie, promovată cu studenții UASRB din mun. Bălți, cu genericul: ”Sunt tînăr, sunt schimbare, sunt ziua de mâine”, activitate consacrată săptămânii naționale a tineretului.

//
Comentariu0

Vineri, 15 noiembrie 2019, în incinta Direcției Asistență Socială și Protecția Familie a avut loc masa rotundă cu genericul ,,Sunt tînăr, sunt schimbare, sunt ziua de mâine”. Această activitate fiind aplicată conform planului consolidat privind acțiunile dedicate Zilei Naționale al Tineretului și Zilei Internaționale a studentului 2019, ce include acțiuni generate de programele/ partenerii de dezvoltare ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pe sectorul de tineret.

La masa rotundă au fost prezenţi: Șeful DASPF mun. Bălți Dna Veronica Munteanu care a deschis activitatea cu cuvînt de salut, la fel a ţinut un discurs despre gama de servicii și prestații sociale acordate în cadrul direcției, cît și a adus un cuvînt de felicitare dedicată tinerilor prezenți, Asistenții sociali din cadrul DASPF mun. Bălți, ca fiind cei ce pot să-și dezvăluie experiența acumulată an de an, și studenții din cadrul Universității de stat Alecu Russo, Facultatatea Drept și Științe Sociale, care au dat dovadă de perseverență, receptivitate și implicare.

Responsabil pentru desfășurarea evenimentului fiind dna Ana Cojocaru șeful Serviciului Asistență socială comunitară, care a focalizat atenția tinerilor pe implicare și automotivare, calități care reprezintă un adevărat focar de activism comunitar, pentru tînărul sec. XXI.

Scopul și obiectivul principal al curentei manifestări fiind demolare barierelor dintre vîrste cît și ce percede în ceea ce privește sentimentele de nesiguranță și inhibare în rîndul tinerilor, cît și aplicare în practică a metodelor de diminuare a factorilor stresogeni, care drept fapt, fiecare al doilea tînăr actualmente se confruntă.

La fel în cadrul mesei rotunde s-a marcat creativitatea și inițiativa  respondenților, în ceea ce privește: afișarea prin desen al unui tînăr al secolului actual, după care participanții l-au descris prin calități fizice și morale, și o a doua activitate practică fiind: #(hashtags) care avea drept scop coeziunea grupală și degajarea tinărului de lumea virtuală.

La finele activității Șeful Direcției Asistență Socială și Protecția Familie a mulțumit pentru interesul, creativitatea, și perseverența, dată dovadă în cadrul evenimentului, ca urmare a  înmînat fiecărui implicat un certificat de participare, în cadrul mesei rotunde cu genericul: ”SUNT TÎNĂR, SUNT SCHIMBARE, SUNT ZIUA DE MÂINE”, activitate consacrată săptămânii naționale a tineretului.

Last updated: noiembrie 15, 2019 at 17:32 pm

Lasă un Răspuns