08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Lansarea cărții „Lidia Noroc-Pînzaru, o viață de femeie – paletă de noblețe”

//
Comentariu0

În data de 7 decembrie 2022 în Sala de carte românească a Bibliotecii Municipale „E. Coșeriu” Bălți a avut loc lansarea biobibliografiei „Lidia Noroc-Pînzaru, o viață de femeie – paletă de noblețe”, un eveniment organizat de către Biblioteca Municipală „E. Coșeriu” Bălți în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți și cu susținerea Direcției cultură a Primăriei mun. Bălți și a instituțiilor de cultură din localitate.

Evenimentul a fost prilejuit de cea de-a 80-a aniversare de la nașterea Lidiei Noroc-Pînzaru – actrița teatrului „V. Alecsandri”, deținătoarea titlului onorific de artistă emerită a Republicii Moldova, ex-șef Direcție cultură Bălți, muzeograf.

Biobibliografia lansată face parte din ciclul de lucrări cu caracter patrimonial elaborate de către Biblioteca Municipală „E. Coșeriu” Bălți în cadrul Proiectului local „Cunoaștere și memorie bălțeană”.

Într-o atmosferă caldă și prietenoasă, toți cei prezenți la eveniment – foști colegi ai protagonistei evenimentului, prieteni, rude – au venit cu evocări din trecut, menționând importanța cărții editate de Bibliotecă pentru viața culturală a municipiului și pentru păstrarea memoriei Lidiei Noroc-Pînzaru, care la drept cuvânt face parte din tezaurul cultural al municipiului Bălți.

Last updated: decembrie 21, 2022 at 17:37 pm

Lasă un Răspuns