08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La pinacotecă s-a deschis a doua în istoria clubului și prima în ultimii 10 ani expozițiе a meșterițelor clubului „Acul de aur”

//
Comentariu0

11 artiști ai clubului „Acul de aur” al Centrului de Cultură și Tineret din mun. Bălți au prezentat publicului 180 de lucrări efectuate în tehnica hoblenului. Florile delicate, peisaje, fețe ale sfinților, copii ale faimoaselor picturi, redate pe pînze cu ajutorul acului și firului, imagini ale animalelor – toate acestea au încântat vizitatorii expoziției, care a fost deschisă la data de 7 februarie 2019 în Pinacoteca «Antioh Cantemir». Privirile admirabile ale oaspeților, cuvintele deosebite adresate meșterițelor – nu este oare  o adevărată sărbătoare pentru cei care au ales calea artei de broderie.

Spusele meșterițelor despre lucrările lor erau pline de dragoste, gânduri interioare și misterul nașterii unei opere de artă. Hoblen este un gen complex. Pentru a broda un centimetru pătrat din imagine, meșterița trebuie să facă o sută de lovituri cu un ac, o sută de cusături să se întindă…

Cu mesaje de salut și înaltă apreciere au venit: Victor Palii, președintele filialei Bălți al Uniunii Artiștilor din Republica Moldova, directorul pinacotecii Cristina Munteanu, membru al clubului „Acul de aur” Irina Tatarințeva, doctor-conferențiar al USARB Margarita Tetelea; critic în artă, membru al Uniunii Artiștilor din Republica Moldova, Florescu Roman, meșter popular Maria Ciobanu, Aliona Vovk – Arlet, pictor, profesor al Colegiului de industrie ușoară.

Expoziția va dura până la sfârșitul lunii martie.

Last updated: februarie 11, 2019 at 13:29 pm

Lasă un Răspuns