08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La Bălți ar putea apărea staţii de transport public alimentate cu baterii solare

//
Comentariu0

Administrația publică locală intenționează să pună în funcțiune stații de transport public pe baterii solare. Primele două stații, care vor fi iluminate cu ajutorul acestor baterii, vor apărea pe str. Ivan Franco. Pe acoperișul fiecărei stații va fi instalată câte o baterie solară. Administrația publică intenționează în acest fel să îmbunătățească infrastructura transportului public în municipiu.

Administratorul interimar al Î.M. „Direcția reparații și construcții drumuri Bălți”, Iurii Hmarnîi, a declarat că pereții stațiilor de transport public vor fi transparenți, fapt ce va permite iluminarea acestora.

Noile stații de transport se realizează doar la comandă. Potrivit lui Iurii Hmarnîi, instalarea lor ar putea fi finalizată până la sfârșitul acestei săptămâni.

Staţiile de transport public alimentate cu energie solară, de câțiva ani sunt utilizate cu succes în Ucraina și Rusia. În aceste stații sunt preconizate și încărcătoare pentru telefoane. O baterie încărcată a panoului solar poate ilumina o stație timp de 2 zile.

btv.md

Fotografie ilustrativă.

Last updated: noiembrie 4, 2020 at 17:31 pm

Lasă un Răspuns