08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La Bălți a fost marcată Ziua comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan

//
Comentariu0

La 16 februarie 2024 a fost organizat un marș și miting în memoria celor căzuți în războiul din Afganistan. În acest an este marcată a 35-a aniversare de la retragerea contingentului limitat al trupelor armate sovietice din Republica Democrată Afganistan. Amintirea războiului din Afganistan aduce durere în sufletele celor care și-au pierdut rudele și prietenii în această luptă.

Coloana, condusă de reprezentanții administrației publice locale, și-a început traseul din piața V. Alecsandri și s-a îndreptat spre monumentul ostaşilor bălţeni căzuţi în Afganistan, de pe bulevardul Mihai Eminescu. Pe parcurs, în semn de respect și recunoștință, au fost depuse flori la monumentul „Tanc” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

15 februarie este o zi de importantă pentru fiecare soldat și ofițer care a trecut prin războiul din Afganistan. Retragerea trupelor sovietice din Republica Democrată Afganistan a început la 15 mai 1988 și s-a încheiat la 15 februarie 1989. În acest război au participat aproximativ 620 de mii de militari sovietici. Ziua retragerii contingentului limitat al trupelor armate sovietice din Afganistan este atât o sărbătoare pentru veteranii de război, cât și o zi de comemorare a tuturor ostașilor căzuți în luptă.

Last updated: februarie 16, 2024 at 16:21 pm

Lasă un Răspuns