08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La Bălţi a fost dat startul evenimentelor expoziţionale pentru anul 2020

//
Comentariu0

În ziua de 25 februarie, la Bălţi, au fost inaugurate expo-târgurile specializate „Agroteh” şi „Alimentar Expo”, ediţia a XXIV-a şi  salonul „Mărţişor”, ediţia  a XV-a, organizate de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM în parteneriat cu primăria municipiului Bălţi, SA  Moldagrotehnica şi BC  Moldova Agroindbank  SA, care tradițional susțin producătorii autohtoni toți acești ani.

Expo-târgurile specializate Agroteh şi Alimentar Expo au ca scop revitalizarea şi impulsionarea dezvoltării complexului agroalimentar, asigurarea agenților economici cu tehnologii moderne, tehnică şi utilaj, seminţe de calitate, produse bancare pentru agricultori, precum şi promovarea acestora pe piaţa internă şi externă.

La inaugurarea evenimentului, directorul filialei Bălţi, CCI a RM Galina Codiţa a remarcat, că cele trei expo-târguri demonstrează realizările întreprinderilor – participante şi reprezintă un spaţiu favorabil pentru schimbul de experienţă, comunicarea cu consumatorul  şi căutarea  noilor parteneri.  „Expoziția națională „Fabricat în Moldova, organizată în perioada 29.01 – 02.02. curent sub patronajul Guvernului RM a avut sloganul  „Acasă! Autentic! Autohton!” – pornim și noi de la acest deziderat pentru a atinge scopul propus – susținerea și  promovarea producătorilor autohtoni”,- a mai spus Galina Codiţa.

Cu mesaje de salut către cei prezenţi s-au adresat Aurel Zara, director, BC  Moldova Agroindbank SA, sucursala Bălţi, Vitalie Roşu, şef departament marketing, SA Moldagrotehnica, Maria Prisacari, director Agenția de Dezvoltare Regională Nord, care au menționat, că ajunse la cea de-a XXIV-a ediţie și ținând cont de situația dificilă din sectorul agricol, condiţiile climaterice deloc ușoare în această perioadă  este necesar de a susține creşterea şi promovarea producţiei agricole competitive, de a întreprinde acțiuni pentru soluţionarea problemelor  din domeniu. La ceremonia de inaugurare a expo-târgurilor au participat producători agricoli din partea de nord a ţării, membri ai Consiliului CCI a RM, reprezentanţi ai administraţiei publice locale din regiune, mass-media.

Programul de afaceri din acest an  include o masă rotundă, prezentări de firme, ateliere de lucru, dialoguri bilaterale.

La ediţia curentă a expo-târgurilor specializate „Agroteh” şi „Alimentar Expo” şi  a salonului „Mărţişor” își prezintă realizările peste 40 de  întreprinderi din municipiile Bălţi şi Chişinău, oraşele Glodeni, Ungheni, Drochia, Soroca, Ceadîr-Lunga, Comrat şi raioanele Rîșcani, Orhei, Briceni, Florești, Nisporeni, Fălești, Sîngerei. Producătorii autohtoni  au propus maşini şi tehnică agricolă, mijloace de protecţie a plantelor, îngrăşăminte, nutreţuri şi o varietate largă de seminţe de legume, copaci fructiferi și decorativi, puieți, butaşi de viţă de vie, flori, precum și produse alimentare,  servicii financiar-bancare, consulting.

Participanţii  la salonul „Mărţişor” oferă vizitatorilor confecţii din textile şi tricotaj, lenjerie de corp şi de pat, cosmetică şi parfumerie, articole de galanterie şi marochinărie, mărfuri din industria chimică şi de uz casnic, obiecte decorative. Meşterii populari au organizat master class în confecţionarea mărţişoarelor. Expo-târgurile specializate „Agroteh”, „Alimentar Expo” şi  salonul „Mărţişor”  sînt amplasate  pe o suprafață de peste 600 m2 și se vor desfăşura în perioada 25 – 28 februarie 2020 în oraşul Bălţi, piața centrală Vasile Alecsandri.

Sursa: https://balti.chamber.md/la-balti-a-fost-dat-startul-evenimentelor-expozitionale-pentru-anul-2020/

Last updated: februarie 27, 2020 at 18:09 pm

Lasă un Răspuns