08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La Bălți a avut loc un Forum Economic Internațional

//
Comentariu0

La Bălți, s-a desfășurat Forumul Economic Internațional cu genericulPromovarea potenţialului economic şi crearea oportunităţilor de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord”.

Forumul dat a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), în colaborare cu Agenţia pentru Dezvoltare a Austriei, Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (România).

La eveniment au participat peste 150 de invitați –  autorități publice locale, oameni de afaceri și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Republica Moldova, România, Polonia și Cehia. La deschiderea forumului au ținut discursuri vicepremierul, ministrul Economiei Octavian Calmîc; ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca; șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Pirkka Tapiola; ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță; ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, E.S. Artur Michałski; vice-mareșalul Voievodatului Polonia Mare (Wielkopolska, Rzeczpospolita Polska), Krzysztof Grabowski; directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Din partea Primăriei mun. Bălți, la forum, au fost prezenți: viceprimarii Igor Șeremet și Leonid Babii, șeful serviciului relații externe și atragerea investițiilor Valentin Vataman, specialistul în domeniu Serghei Culibaba. Autoritățile municipale au fost cointeresate de problema atragerii investițiilor în regiunea de nord și special în municipiul Bălți. Ele au stabilit și contacte cu partenerii din străinătate.

În calitate de parteneri, la evenimentul în cauză, au participat Zona Economică Liberă „Bălți”; Filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova; Royal HaskoningDHV; Agenția pentru Eficiență Energetică; Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi; Academia de Științe a Moldovei; Asociaţia Apicultorilor din Bălţi; Fundația Est-Europeană Moldova; Centrul regional CONTACT-Bălți; Agenția Turismului a Republicii Moldova; Asociația Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova; Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska, Polonia; Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO); Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM); Parcul Industrial „Răut”.

Last updated: decembrie 22, 2016 at 3:34 am

Lasă un Răspuns