08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La Bălți a avut loc Festivalul Educațional „EDUplus. Educație pozitivă”

//
Comentariu0

În ziua de marți, 12 septembrie 2023, în municipiul Bălți, a fost organizat Festivalul Educațional  „EDUplus. Educație pozitivă” – eveniment cu și despre comunitatea educațională a municipiului Bălți. Scopul festivalului – promovarea educației pozitive în comunitate și valorificarea importanței stării de bine a beneficiarilor atât în unitățile școlare, cât și în afara acestora.

În cadrul Festivalului Educațional s-au desfășurat mai multe evenimente în diverse locații: Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”, Pinacoteca „Antioh Cantemir”, Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic – Nortek, Muzeul de Istorie și Etnografie, Centrul de Cultură și Tineret, Serviciul de Asistență Psihopedagogică.

Evenimentul a fost inaugurat la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic – Nortek, unde, cu un mesaj de salut, au venit oaspeții de onoare: Tatiana Dubițkaia, Viceprimarul municipiului Bălți, Valentina Olaru, Secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării RM, Natalia Gașițoi, conf. univ., dr., Rector al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Olga Iurcenco, șef adjunct al Direcției înățământ, tineret și sport a Primăriei municipiului Bălți.

Festivalul educațional a găzduit diverse alteliere de lucru, de dezvoltare personală și creație, unde au luat parte elevi ai instituțiilor de învățământ din municipiul Bălți, pedagogi și profesori universitari, reprezentanți ai Consiliului Municipal al Tinerilor, ai asociațiilor obștești și cetățeni activi.

Edu Fest a demonstrat că fiecare bălțean este, direct sau indirect, parte a procesului educațional și contribuie la calitatea acestuia. Iar locațiile și domeniile de maniFESTare a Educației – diverse și extinse în afara ariei formale în care au fost desfășurate activitățile festivalului – au validat unul dintre principiile fundamentale ale Educației:  învățarea pe tot parcursul vieții.

Last updated: septembrie 13, 2023 at 18:19 pm

Lasă un Răspuns