08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Jocul militar-sportiv „Pe meleagurile natale”

//
Comentariu0

La data de 12 mai tinerii bălțeni se vor întruni pentru a participa la activitatea de importanță majoră – Jocul militar-sportiv „Pe meleagurile natale”, organizată de Centrul Militar teritorial Bălți în comun cu militarii Brigăzii de infanterie motorizată nr. 1 cu susținerea primăriei mun. Bălți. Astfel  tinerii vor prelua estafeta de la echipele din localitățile raionului Glodeni, care au participat în jocul militar-sportiv, desfășurat la data de 29 aprilie 2017 în or. Glodeni.

Activitatea dată a fost dedicată recruților și a avut drept scop educarea la tînăra generație a tradițiilor moldovenești, a culturii noastre, a tradițiilor militare și promovarea imaginii pozitive Armatei Naționale în societate, pregătirea tineretului premilitar pentru serviciul militar, educația patriotică. După spusele comandantului CMT Bălți Snejana Nistreanu «în fond ne-am pus scopul pentru a organiza aceste activități și în susținerea celor 2932 militari a Armatei Naționale, care astăzi sunt implicați la înlăturarea consecințelor calamităților naturale din mun. Chișinău».

La competiție au participat toate echipele din localitățile raionului Glodeni și echipa Școlii de meserii nr. 17 din Glodeni (gazda competițiilor).

Recruții au fost cot la cot cu militarii Brigăzii de infanterie motorizată nr. 1, au aflat multe elemente noi, au văzut exerciții prezentate de cercetașii Brigazii, au gustat bucate din meniul militarilor pregătite în bucătăria de cămp. Conform rezultatelor obținute  echipa din s. Balatina s-a învrednicit de  cupa învingătoare.

Last updated: mai 2, 2017 at 10:03 am

Lasă un Răspuns