08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Întîlnirea veteranilor de război cu elevii liceelor din municipiu

//
Comentariu0

La data de 27 martie 2018, cu suportul Primăriei mun. Bălți, Direcției Invățământ, Tineret și Sport și Casei de Cultură ”Flacăra”, în incinta Clubului ”VETERAN”, a avut loc întîlnirea veteranilor de război cu elevii LT ”L. Blaga”, LT ”D. Cantemir” și beneficiarii Centrelor Municipale pentru Minori și Tineret, dedicată aniversării a 74-a a eliberării orașului Bălți de sub ocupația fascistă.

Oaspeții de onoare a activității au fost veteranii celui de-al II-lea Război Mondial, veteranii muncii, decorate cu numeroase distincții militare: Gheorghe Conovalov (95 ani), Andrei Mura (92 ani), Daniil Pcela (92 ani) și președintele Consiliului Veteranilor de Război, veteranul forțelor armate, care pînă în prezent promovează educația patriotică tinerii generații în instituțiile de învățământ din municipiu, dl Alexandru Gorb.

Un aport substanțial în organizarea activității au adus sponsorii generali: firma comercială ”BASM”, firma comercială ”GazGrant”, SRL ”La Placinta” și ”Comunitatea Rusă” mun. Bălți.

Partea oficială a evenimentului  a fost deschisă de către dl Iu. Dmitracov, șeful șecției Tineret și Sport, care a venit cu un cuvânt de salut și felicitare pentru veterani.

Copii au prezentat cântece și poezii emotive din anii cruntului război despre milioane de destine pierdute, ruinate și schimbate.

De asemenea, în cadrul programului artistic a evoluat corul Clubului ”VETERAN”.

Această întîlnire a avut un impact benefic și pozitiv pentru toți cei prezenți la eveniment.

Last updated: martie 29, 2018 at 14:21 pm

Lasă un Răspuns