08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Instituțiile de cultură au fost apreciate cu diplome de onoare pentru activitatea desfășurată în anul 2020

//
Comentariu0

La 15 ianuarie 2021, în cadrul Zilei Naționale a Culturii și Zilei comemorării marelui poet Mihai Eminescu – 171 de ani de la naștere, Direcția cultură a Primăriei mun. Bălți a desfășurat o ședință de lucru cu directorii instituțiilor de cultură din subordinea sa și specialiștii direcției, care a avut loc în Palatul Municipal de Cultură. În semn de venerație și respect pentru Marele Mihai Eminescu, cei prezenți la întrunire au participat, mai întâi de toate, la depunerea de flori la bustul poetului cu genericul „De-a pururea contemporan – Mihai Eminescu”, pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale.

La ședință a fost prezent, în calitate de oaspete, viceprimarul mun. Bălți, Tatiana Dubițkaia, care a adresat un mesaj de felicitare lucrătorilor din domeniul culturii cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins mai multe întrebări cu referire la activitatea instituțiilor de cultură și a direcției în anul 2021 și prezentarea rapoartelor de activitate pentru 2020. Un moment festiv al întrunirii a fost menționarea colectivelor instituțiilor de cultură cu diplome de onoare pentru realizări în anul 2020, după cum urmează:
Colectivului Palatului Municipal de Cultură – în semn de apreciere pentru performanțe deosebite în promovarea și dezvoltarea valorilor cultural-artistice, creativitate în realizarea cu succes a activității dedicate celor 50 de ani de la fondarea instituției și cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Colectivului Centrului de Cultură și Tineret – în semn de apreciere pentru performanțe deosebite în promovarea și dezvoltarea valorilor cultural-artistice, realizarea cu succes a proiectului „Junimea.md#Re-nașterea tezaurului cultural”, finanțat de Secretariatul General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Colectivului Căminului de Cultură „Meșterul popular” – în semn de apreciere pentru contribuția adusă în dezvoltarea și promovarea artei tradiționale, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Colectivelor Casei de Cultură „Flacăra”, Casei de Cultură „Molodova” și Căminului de Cultură „Veteranul” – în semn de apreciere pentru devotament, originalitate în promovarea valorilor cultural-artistice și cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Colectivelor instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar – Școlii de Arte Plastice pentru Copii, Școlii de Arte „C. Porumbescu” și Școlii de Muzică „G. Enescu”- în semn de apreciere pentru aportul adus la dezvoltarea potențialului creativ al tinerei generații, promovarea și dezvoltarea valorilor culturale naționale și universale, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Colectivului Bibliotecii municipale „Eugeniu Coșeriu”- în semn de apreciere pentru contribuție în valorificarea și promovarea patrimoniului cultural, realizarea cu succes a programelor şi serviciilor inovative de biblioteconomie, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Colectivului Muzeului de Istorie și Etnografie – în semn de apreciere pentru păstrărea, conservarea și valorificarea moştenirii culturale, materiale şi spirituale a societății, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Colectivului Pinacotecii „Antioh Cantemir” – în semn de apreciere pentru protejarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural-artistic, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Colectivelor Caselor de Cultură, Bibliotecilor din satele Sadovoe și Elizaveta – în semn de apreciere pentru contribuție în valorificarea și promovarea patrimoniului cultural și cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

În scopul promovării  culturii naționale și a valorilor culturale autentice, lucrătorii din domeniul culturii au realizat diverse activități artistice online dedicate Zilei Naționale a Culturii și Zilei comemorării poetului Mihai Eminescu.

Șef Direcție cultură
Vera Caraulan

Last updated: ianuarie 20, 2021 at 15:20 pm

Lasă un Răspuns