08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Începând cu luna noiembrie 2020, Biroul Național de Statistică al RM actualizează hărțile digitale, în cadrul procesului de pregătire pentru Recensământul Populației și Locuințelor

//
Comentariu0

În adresa Primăriei municipiului Bălți a parvenit o scrisoare din partea Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, cu scopul de a informa că, în baza realizării prevederilor Planului de Acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, începând cu luna noiembrie, curent, se desfășoară procesul de actualizare al hărților digitale, ce servește drept bază pentru sectorizare în cadrul pregătirilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor.

În cadrul acestei activități, operatorii de teren vor întocmi liste, care vor conține informații despre clădiri și locuințe: adresa, starea de utilizare, modul de utilizare, tipul/destinația, precum și numărul locuinței și etajul la care este situată aceasta, în cazul blocurilor de apartamente.

Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova asigură populația despre faptul că informația colectată în cadrul acestei activități are caracter strict confidențial și se va utiliza doar în scopuri statistice. În procesul de prelucrare, informația își pierde orice element de personalizare, ea fiind generalizată la nivelul întregii țări.

Procesul de actualizare al hărților digitale se efectuează în baza prevederilor Planului de Acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, p. 10.5.1 „Crearea Sistemului Informațional Geografic (SIG) la nivel de punct de adresă” și p. 6.30.3 „Desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor”.

Fotografie ilustrativă

Last updated: noiembrie 24, 2020 at 17:29 pm

Lasă un Răspuns