08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În satul Sadovoe – „cod portocaliu”, în mun. Bălți – „cod galben” și în s. Elizaveta –„cod verde”de alertă privind infecția cu COVID-19

//
Comentariu0

Decizia a fost luată de Comisia municipală extraordinară de sănătate publică în data de 14 decembrie, în baza actualizării datelor privind situația epidemiologică privind infecția cu COVID-19, audiate în ședință.

În hotărârea nr.50 din 14.12.2021 este prevăzut:

Conform raportului nr. 03/8-694 din 14.12.2021, prezentat de Centrul de Sănătate Publică Bălţi, se ia act de stabilire a codurilor de alertă pe teritoriul municipiului Bălţi în perioada 14.12.2021 — 27.12.2021 inclusiv, după cum urmează:

  • Bălţi – cod galben;
  • Elizaveta – cod verde;
  • Sadovoe – cod portocaliu.

În același timp:

  1. Se stabilesc măsurile de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii şi controlul infecţiei COVID-19, valabile în perioada 14.12.2021 — 27.12.2021 inclusiv, conform anexei.

Toate celelalte măsuri rămân obligatorii: purtarea măștilor de protecție care să acopere nasul și gura, igienizarea mâinilor cu dezinfectanți; se extinde supravegherea zilnică a grupurilor mobile; vaccinarea necesară a populației cu toate vaccinurile disponibile rămâne necesară, pentru a atinge nivelul de vaccinare colectivă de 95%. Vaccinarea rămâne a fi unica măsură esenţială de prevenire COVID-19: vaccinarea împotriva noului coronavirus salvează vieţi, protejează de forme critice şi de decese, este un act de responsabilitate civică pentru combaterea pandemiei şi revenirea la normalitate.

Obligatorie rămîne a fi dezinfecţia şi igienizarea mâinilor, cu asigurarea produselor şi preparatelor biocide în toate întreprinderile, instituţiile şi organizaţiile de drept public şi privat, inclusiv în centre comerciale, magazine, instituţii HoReCa, alte structuri care prestează servicii publice.

Instituţiile de învăţământ (şcoli primare, gimnazii şi licee etc.) de pe teritoriul municipiului Bălţi, în care sunt amplasate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor pentru funcţia de Primar al municipiului Bălţi, vor activa în data de 20.12.2021 în regim on- line în legătură cu necesitatea efectuării măsurilor de dezinfecţie şi igienizare a clădirilor instituţiilor de învăţământ.

În p. 9 sunt stabilite condiţii de organizare a activităţilor festive consacrate sărbătorilor de iarnă în instituţiile de învăţământ din subordinea Direcţiei învăţământ, tineret şi sport a mun. Bălţi.

Nerespectarea măsurilor obligatorii de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi drept temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor fizice şi juridice.

Last updated: decembrie 14, 2021 at 19:33 pm

Lasă un Răspuns