08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În premieră, municipiul Bălți va fi gazda primei conferințe de amploare destinate agriculturii – PRIA AGRICULTURE CONFERENCE

//
Comentariu0

PRIAevents vă invită la prima conferință de amploare destinată agriculturii în Republica Moldova, care va avea loc în or. Bălți, de la ora 9:30, în data de 18 august 2022, la hotel VisPas Bălți, având în calitate de parteneri principali pe FinComBank, Smart Credit, Federația Națională a Fermierilor FNF și Primăria Bălți.

Înregistrarea gratuită la eveniment se face aici.

Astfel, vom organiza în premieră primul eveniment de anvergură destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor din Moldova, precum și prezentare cu studii de caz, povești de succes din Bălți și regiunile din apropiere.

Dezbatem alături de autorități și fermieri și găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare. Dezbatem despre toate sectoarele – culturi cereale, fructe și legume, cultura viței-de-vie, albine, creștere animale, procesare și nu numai.

Punem fermierii în legătura cu finanțatorii, avocații, asiguratorii și supermarketurile și găsim împreună cele mai bune soluțiile de colaborare!

Pentru prima dată, în nordul Republicii Moldova, se organizează acest eveniment de anvergură destinat agricultorilor.

Prin intermediul acestui eveniment, oferim mediului de business care activează în agricultură și în domeniile conexe agriculturii posibilitatea de a discuta despre oportunitățile pentru dânșii, dar și despre provocările pe care le întâmpină, despre cum ar putea să își crească activitatea IMM-urile din agricultură și din domenii conexe în Republica Moldova.

Antreprenorii vor afla despre posibilitățile de dezvoltare a afacerilor, despre subvențiile și fondurile oferite de Guvern pentru agricultură, de asemenea, vor putea alfa și povești de succes de la alți fermieri și antreprenori. Totodată, vor fi analizate proiectele desfășurate în Bălți, dar și oportunitățile de atragere a investitorilor în această zonă.

În cadrul evenimentului am invitat lectori importanți, care vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-urile din agricultură – fermieri, iar cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza situația acestora și a programelor pentru IMM-urile, precum și perspectivele pentru anii următori. Participanții și invitații  evenimentului vor putea adresa întrebări către speakerii evenimentului, precum și să facă schimb de idei și păreri sau chiar cu datele de contact.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate fermierilor, iar aceștia vor putea să stea conectați ca să facă schimb de experiență. Astfel, reușim împreună să putem stimula dezvoltarea businessului în Moldova, cu precădere exemplificat în Bălți.

Această regiune se poate bucura de o creștere cât mai mare, iar antreprenorii din agricultură sunt cheia pentru aceasta. Prin ei se creează locuri de muncă, se dezvoltă comunitatea și pot creste și proiectele cu caracter social sau de protecție a mediului și mai ales de inovație.

 

AGENDA

09:30-10:00 – Înregistrarea participanților

10:00 – 12:30 – Panel de dezbatere a temelor importante pentru agricultura Moldovei

Temele pe care le vom aborda:

 • Care este rolul statului și al organizațiilor sale pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori și producători?
 • Care este bilanțul pentru 2022? Cum prevedem că va fi anul agricol 2023?
 • Cum ne putem pregăti din timp ca să fie un 2023 cu mai multe rezultate?
 • Ce loc ocupă responsabilitatea pentru mediu în aceste vremuri ?
 • Digitalizarea agriculturii în Moldova
 • Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă
 • Agricultura bio. Se poate dezvolta mai repede?
 • Cum susțin retailerii femeile în agricultură?
 • Ce provocări și ce oportunități sunt pentru femeile din agricultură în această perioadă?
 • Fondurile externe sau alte modalități de finanțare pentru fermieri
 • Ce spun consultanții și avocații? Cum pot ajuta prin expertiza lor?
 • Cum sunt finanțați fermierii care sunt la început de drum, micro și mijlocii, dar întreprinderile mari?
 • Cum se face pregătirea forței de muncă în acest domeniu?
 • Ce fonduri există pentru IMM-urile din agricultură până la finele lui 2022, dar și în anii următori?
 • Care sunt programe de finanțare de stat pentru susținerea IMM-urilor în acest domeniu?
 • Ce soluții au băncile pentru IMM-uri?
 • Ce rol joacă incubatoarele, asociațiile și agențiile pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în Bălți?
 • Cum contribuie IMM-urile din agricultură la creșterea locurilor de muncă? Se implică în proiecte sociale? Dar de mediu?
 • Cu ce provocări se confruntă fermierii? De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile?
 • Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor?
 • Care este rolul cercetării? Dar al instituțiilor de învățământ?

12:30-13:00 – Sesiune de întrebări

13:00 – 14:00 – Networking

Pria Agriculture Republica Moldova din 18 august 2022, de la ora 9:30 în or. Bălți, reunește comunitatea agricolă moldoveană într-un eveniment extrem de prestigios. De această dată, va avea loc în Bălți, o regiune cu potențial de creștere și de mare importanță pentru  economia Moldovei.

Este un eveniment major pentru agricultură și o reuniune a fermierilor locali si a domeniilor conexe.

Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei în România și Moldova!

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca voi. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Web-site eveniment.

Înregistrarea gratuită la eveniment se face aici.

Last updated: august 16, 2022 at 22:40 pm

Lasă un Răspuns