08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În municipiul Bălţi se stabileşte gradul de alertă „Cod verde”, cu menţinerea măsurilor de sănătate publică. Hotărârea CMESP nr. 30 din 13.07.2021

//
Comentariu0

O astfel de hotărâre a fost adoptată la ședința la distanță a Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălți din 13 iulie 2021.

În contextul actualizării datelor despre situaţia epidemiologică prin infecţia COVID- 19, Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălţi, a adoptat următoarea decizie:

  1. În baza indicatorului de incidenţă cu COVID-19 în municipiul Bălţi se stabileşte gradul de alertă „Cod verde”, cu menţinerea măsurilor de sănătate publică, conform Planului de pregătire şi răspuns la infecţia cu Coronavirus de tip nou (Versiunea 2), în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ (aprobat prin Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020 a CNESP).
  2. Se recomandă conducătorilor instituţiilor, organizaţiilor, întreprinderilor indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare să promoveze în colectivităţi ideea necesităţii vaccinării împotriva infecţiei COVID-19, solicitând suportul Centrului de Sănătate Publică Bălţi sau IMSP „Centrul Medicilor de Familie Municipal Bălţi”.
  3. Hotărârile Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălţi sunt executorii pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.
  4. Se recomandă reprezentanţilor mass-media să informeze publicul despre necesitatea vaccinării şi respectării stricte a măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19.

Ce prevede gradul de alertă „Cod verde”?

 

Last updated: iulie 14, 2021 at 19:41 pm

Lasă un Răspuns