08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În municipiul Bălți este instituit „cod verde” de alertă privind infecția cu COVID-19. Până la data de 3 ianuarie rămân în vigoare măsurile de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii şi controlul infecţiei COVID-19

//
Comentariu0

Decizia a fost luată de Comisia municipală extraordinară de sănătate publică în data de 21 decembrie, în baza actualizării datelor privind situația epidemiologică privind infecția cu COVID-19, audiate în ședință.

În hotărârea nr.51 din 21.12.2021 este prevăzut:

Conform raportului nr. 03/8-696 din 20.12.2021, prezentat de Centrul de Sănătate Publică Bălţi, se ia act de stabilire a codurilor de alertă pe teritoriul municipiului Bălţi în perioada 21.12.2021 — 03.01.2022 inclusiv, după cum urmează:

  • Bălţi – cod verde;
  • Elizaveta – cod galben;
  • Sadovoe – cod verde.
  • În același timp:

Se stabilesc măsurile de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii şi controlul infecţiei

Toate instituţiile publice şi private de pe teritoriul mun. Bălţi vor continua acţiunile, în limitele competenţei, pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, consolidarea răspunsului şi rezilienţei sistemului de sănătate la pandemia COVID-19 şi asigurarea imunităţii colective, conform recomandărilor internaţionale, de minim 70% pentru întreruperea lanţului de transmitere a infecţiei COVID-19.

Vaccinarea rămâne a fi unica măsură esenţială de prevenire COVID-19: vaccinarea împotriva noului coronavirus salvează vieţi, protejează de forme critice şi de decese, este un act de responsabilitate civică pentru combaterea pandemiei şi revenirea la normalitate.

Obligatorie rămîne a fi dezinfecţia şi igienizarea mâinilor, cu asigurarea produselor şi preparatelor biocide în toate întreprinderile, instituţiile şi organizaţiile de drept public şi privat, inclusiv în centre comerciale, magazine, instituţii HoReCa, alte structuri care prestează servicii publice.

În p. 8 sunt stabilite condiţii de organizare a activităţilor festive consacrate sărbătorilor de iarnă în instituţiile de învăţământ din subordinea Direcţiei învăţământ, tineret şi sport a mun. Bălţi.

Nerespectarea măsurilor obligatorii de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi drept temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor fizice şi juridice.

Last updated: decembrie 23, 2021 at 19:05 pm

Lasă un Răspuns