08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În Bălți panourile publicitare vechi vor fi înlocuite cu altele moderne

//
Comentariu0

Televiziunea bălțeană. 16 noiembrie 2020

Vechile panouri publicitare din Bălți vor fi demolate. Potrivit lui Nicolai Grigorișin, acestea distrug bunul aspect al orașului și îl fac să pară neîngrijit.

Administrația publică locală consideră că panourile vechi ar trebui să intre în istorie. Acestea vor fi înlocuite cu altele moderne. Viceprimarul a precizat că contractele de arendă cu agenții economici au fost prelungite până la sfârșitul anului. După aceasta se va începe demolarea billbord-urilor vechi :

„Am prelungit contractele de arendă cu agenții economici până la sfârșitul anului. Și după aceea vom demola toate panourile publicitare vechi. Multe dintre acestea pur și simplu „aglomerau” orașul și îl faceau să pară inestetic. Mai mult, aceste panouri sunt instalate în locuri nepotrivite și cu numeroase încălcări.”

Nicolai Grigorișin a adăugat că, ”în conformitate cu Regulamentul publicității exterioare, care a fost aprobat de Consiliul municipal Bălți, în locul vechilor panouri publicitare, pot fi instalate bannere care să se încadreze în peisajul urban general: construcții care vor oferi orașului un aspect frumos și îngrijit.”

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a spus de mai multe ori că publicitatea exterioară a transformat Bălțiul în piață Cherkizov din anii ’90. Toate acestea, potrivit lui, arată teribil și strică aspectul municipiului. Mai mult, mulți agenți economici plasează în mod arbitrar banere pe fațadele clădirilor, fără a coordona cu cineva privind dimensiunea și tipul de publicității exterioare.

Primarul consideră că orașul trebuie curățat de toate bannerele publicitare care au fost instalate ilegal și localizate haotic. Renato Usatîi a propus să creeze un stil unic de proiectare a spațiului urban.

btv.md

Last updated: noiembrie 18, 2020 at 17:53 pm

Lasă un Răspuns