08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În atenția persoanelor cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenței Republicii Moldova şi familiile ale participanţilor căzuți la datorie din municipiul Bălți

//
Comentariu0

În atenția persoanelor cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenței Republicii Moldova şi familiile (soţii, iar în cazul lipsei acestora, unul dintre părinţi) ale participanţilor căzuți la datorie în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei RM din municipiul Bălți

Direcția generală asistență socială, sănătate și protecția familiei a Primăriei mun. Bălți aduce la cunoștință că, persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și familiilor  (soţii, iar în cazul lipsei acestora, unul dintre părinţi) participanţilor căzuți la datorie în acţiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței RM, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 159/2018 au dreptul la ajutor material anual din partea statului. Cuantumul ajutorului constituie 1000 lei.

În acest an, de ajutor în muncipiul Bălți vor beneficia 10 persoane. Sumele ajutorului material anual pot fi solicitate la oficiile teritoriale a Î.P. ,,Poșta Moldovei” în decurs de 3 luni consecutiv din luna transferării mijloacelor financiare (începând cu luna februarie curent).

Atenționăm asupra faptului că, în cazul în care beneficiarul nu a solicitat acest ajutor în termenul stabilit, dreptul la ajutorul material anual pentru anul respectiv se stopează, iar beneficiarul nu mai are dreptul la plata acestuia.

Data de 2 martie „Ziua Memoriei și Recunoștinței ” este consemnată în memoria
celor căzuţi în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, a victimelor conflictului și de exprimare a recunoștinței față de veteranii acestui conflict.

Pentru informații suplimentare: tel. (0231)54684.

Primăria mun. Bălți, Piața Independenței, 1,

etajul 1, Ghișeul Unic, ghișeu nr. 2

Last updated: martie 14, 2023 at 16:34 pm

Lasă un Răspuns