08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți” pregătește municipiul pentru perioada rece a anului

//
Comentariu0

Conform informației prezentate de către Svetlana Novicova, administrator interimar a întreprinderii municipale „Amenajarea teritoriului şi spaţii verzi Bălţi” la ședinţa cu directorii întreprinderilor municipale și ai complexului termoenergetic, din data de 24 noiembrie, întreprinderea lucrează în mod obișnuit. Conform planului s-au plantat 365 de copaci, arbuști de diferite specii: buxus, cotoneaster târâtor, liliac, berberis vulgaris, bujor arbustiv.

Pe str. Alexandru cel Bun continuă lucrările de plantare a teilor și castanilor, în scuarul Palatului municipal de Cultură s-au sădit arbori de larix, de asemenea și pe Aleea Clasicilor au fost răsădite diverse plantații. Pe str. Ștefan cel Mare și în parcul central s-au efectuat lucrări de dezrădăcinare a butucilor.

La momentul actual s-au sădit circa 9 000 de trandafiri și 1 250 de tufișuri. Se efectuează lucrări de amenajare a străzilor, colectarea frunzelor, curățarea copacilor etc.

Ceea ce ține de perioada rece a anului, toată tehnica este pregătită, iar lucrătorii sunt aprovizionați cu haine speciale. La acest capitol, Nicolai Grigorișin, viceprimarul mun. Bălți, a obligat ca fiecărui lucrător sa i se distribuie termosuri cu ceai fierbinte sub semnătura acestora.

La finele ședinței Svetlana Novicova a menționat că scopurile puse de întreprindere au fost atinse, lucrătorii se isprăvesc cu sarcinile sale, iar până la sfârșitul anului se vor strădui să încheie toate lucrările.

Last updated: noiembrie 27, 2020 at 21:01 pm

Lasă un Răspuns