08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Iluminatul de sărbători, pregătirea spațiului locativ către sezonul de încălzire, finisarea lucrărilor de plantare și… statistica regretabilă de infectare cu COVID-19

//
Comentariu0

În data de 01 decembrie, s-a desfășurat ședinţa la distanță cu directorii întreprinderilor municipale condusă de viceprimarul Nicolai Grigorișin.

În timpul ședinței s-au discutat mai multe probleme legate de gospodăria comunală.  Inițial s-a pronunțat doamna Viorica Leanco, specialist principal al Secției sănătate, care a abordat problema referitoare la situația epidemiologică. La momentul actual în spitalul municipal sunt internate 190 persoane, dintre care 90 sunt în stare gravă, 97 în stare medie și 3 persoane decedate. În ultimele 24 de ore, în staționar au fost internate 22 persoane, dintre care 5 au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Ceea ce ține de situația actuală cu suspiciuni sunt 12 persoane, 1035 în auto izolare, 488 cazuri confirmate și 135 de decese.

Referitor la vaccinarea împotriva gripei sezoniere, domna Viorica Leanco, a menționat că din cele 8800 vaccini solicitate, în prima tranșă au primit doar 4800. Deasemenea din data de 30 noiembrie a.c. a început repartizarea vaccinelor în instituțiile medicale: Spitalul clinic Bălți, Centrul de Reabilitare pentru persoanele cu dezabilități și adulți, Instituțiile preșcolare.

În privința locurilor disponibile în spitale, acestea din păcate sunt limitate.

Doamna Larisa Bragari, administratorul interimar a Î.M.„Direcţia de Construcţii Capitale Comanditar Unic mun. Bălți” a raportat că întreprinderea activeză în mod obișnuit. Se efectuează lucrări de termoizolare în L.T. „G. Coșbuc”, reparația cantinei în L.T. „Pușkin”, reparația capitală a sălii de sport în L.T. „Ștefan cel Mare” și lucrări de pavaj în incinta grădiniței nr.28.

Se pregătește orașul pentru sărbătorile de iarnă. Au fost verificate iluminațiile decorative, în rezultat s-a constatat că instalațiile cum ar fi: banturi, sfere și ghirlande electrice sub formă de „țurțuri” de pe str.Ștefan cel Mare, funcționeză în raport de 50%.

Referitor la amenajarea Pieții Vasile Alecsandri, sunt necesare încă 100 de ghirlande obișnuite și 300 ghirlande de diferite culori pentru decorarea arborilor. Clădirea Primăriei, precum și construcția electrică sub formă de „havuz” sunt pregătite pentru conectare.

Administratorul interimar al Î.M. „TERMOGAZ Bălți”,  domnul Stepan Munteanu, a relatat că toți consumatorii sunt conectați la energie termică. Reparația cazanelor a permis economisirea resurselor privind consumul gazelor naturale în comparație cu anii precedenți, asigurînd consumatorii cu încălzire decentă.

Despre activitatea Î.M. „Direcția Troleibuze Bălți” s-a informat că în cadrul întreprinderii lucrul decurge normal, după graficul stabilit, este conectată incălzirea în troleibuze de 2 ori pe zi: dimineața de la orele 06:00-09:00 și seara de la orele 17:00 până la intrarea în parcul de troleibuze, tradițional se efectuează dezinfectarea salonului și a scaunelor.

După informația prezentata de doamna Chiaburu Tatiana, administrator interimar al Î.M. „GLC Bălți”, activitatea întreprinderii se desfășoară conform planului, și anume: colectarea gunoiului conform graficului, schimbarea rețelei de livrare a apei potabile pe str.Coroban 6, efectuarea controlului sanitar, reparația conductelor de admisie, reparația acoperișului și a tavanului pe str. Malinovschi 20A.

Conform informației prezentate de către Svetlana Novicova, administrator interimar a întreprinderii municipale „Amenajarea teritoriului şi spaţii verzi Bălţi”, întreprinderea lucrează în mod obișnuit. S-au finalizat lucrările de plantare. În luna noiembrie pe teritoriul orașului au fost plantați: 1856 arbuști (buxus, cotoneaster târâtor, liliac, berberis vulgaris, bujor arbustiv), 10 040 (zece mii patruzeci) de trandafiri, 322 de arbori (tei, castan, arbore de larix, măr, sórbus, arțar etc.). Ceea ce ține de perioada rece a anului, toată tehnica este pregătită, iar lucrătorii sunt aprovizionați cu haine speciale.

La finele ședinței Svetlana Novicova a menționat că scopurile puse de întreprindere au fost atinse, lucrătorii se isprăvesc cu sarcinile sale, iar până la sfârșitul anului se vor strădui să încheie toate lucrările.

Last updated: decembrie 3, 2020 at 8:06 am

Lasă un Răspuns