08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Gunoiștile neautorizate constituie o problemă ce trebuie soluționată

//
Comentariu0

La data de 27 februarie 2020 года în Direcția secretariat și relații cu publicul a fost înregistrată fișa de evidență și control a adresării, parvenite în timpul audienței cetățenilor, pe problema ce ține de gunoiștile neautorizate formate pe străzile Tudor Vladimirescu și Cicicalo (în preajma parcului Victoriei). Fișa a fost dată spre executare Direcției gospodărie comunală, ÎM „Gospodăria locativ comunală” și ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți”.

Problema în cauză asemenea a fost pusă în discuție de viceprimarul mun. Bălți, dl Nicolai Grigorișin, la ședința din 04.03.2020 pe problemele din gospodăria comunală. Responsabilitatea, pentru amenajarea și efectuarea curățeniei pe teritoriul menționat, nu a fost stabilită nici după o întreprindere municipală. Lucru de care s-au folosit cetățenii mai puțin responsabili civic, care fără nici o jenă scot, aruncă și depozitează în stradă diverse deșeuri: crengi de la copaci, pungi cu gunoi menajer, alt gunoi scos de pe teritoriul proprietăților private etc. Prin aceste acțiuni ilegale se aduce prejudiciu întregului aspect al orașului, cât și are loc poluarea mediului.

Svetlana Novicova, directorul interimar al ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți”, a menționat că problema respectivă este de mai mulți ani. Locuitorii din sectorul privat timp îndelungat depozitează diverse deșeuri în preajmă, gunoiul fiind de fiecare dată evacuat cu puterile întreprinderii. Însă, bălțenii continuă să arunce gunoaiele, neluând în calcul că de fapt este pus în obligația proprietarilor de a ține curățenie pe teritoriile adiacente, în raza de 10 m. de la gardul proprietății.

Grigorișin: „Gestionarea parcului Victoriei este pusă în sarcina ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți”. În preajma teritoriului există o unitate comercială, blocuri de locuit, proprietăți private. Ambele întreprinderi municipale menționează că nu sunt responsabile de curățenia acestui teritoriu. Dar, problema există în continuare, gunoiștile neautorizate cresc în dimensiuni. O altă situație, la fel de complicată, este și pe strada Cahulului. … Locuitorii au spus că nimeni nu face curățenie de circa 15 ani. Da, într-adevăr proprietarii sunt obligați să țină în curățenie teritoriile adiacente caselor sale. Dar, situațiile sunt diferite… Sunt și cetățeni care refuză să facă acest lucru, sau nu sunt învățați cu curățenia, sau nu consideră orașul Bălți drept oraș natal. Este necesar a se găsi o soluție de comun acord”.

În scop de soluționare a problemei a fost pusă în sarcina dlui Veaceslav Zincovschii, șeful Direcției gospodărie comunală, de a fi elaborat proiectul deciziei privind stabilirea responsabilității de efectuare a curățeniei teritoriului de la intersecția străzilor Cicicalo și Tudor Vladimirescu pe una din întreprinderile municipale, cu examinarea proiectului deciziei în cauză la ședința Consiliului municipal Bălți.

 

Last updated: martie 5, 2020 at 18:12 pm

Lasă un Răspuns