08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Grad de alertă „Cod galben” la Bălți cu infecția Coronavirus

//
Comentariu0

La 8 iunie 2021, Comisia municipală extraordinară de sănătate publică a adoptat Hotărârea nr. 27, prin care a stabilit în municipiul Bălți „nivelul de alertă „cod galben” cu menţinerea măsurilor de sănătate publică, conform Planului de pregătire şi răspuns la infecţia cu Coronavirus de tip nou (Versiunea 2), în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ (aprobat prin Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020 a CNESP)”.

Despre aceasta a informat Primarul interimar de Bălți Ghenadie Șmulschii în timpul ședinței din 9 iunie a.c., cu managerii întreprinderilor municipale și subdiviziunilor structurale ale primăriei, după audierea informației prezentate de șeful Secției sănătate Feodora Rodiucova, în contextul actualizării datelor privind situația epidemiologică cu COVID-19 și procesul de vaccinare a populației.

S-a recomandat conducătorilor instituţiilor, organizaţiilor, întreprinderilor, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare, „să promoveze în colectivităţi despre necesitatea vaccinării împotriva infecţiei COVID-19, solicitând suportul Centrului de Sănătate Publică Bălţi sau IMSP „Centrul Medicilor de Familie Municipal Bălţi”.

Ținând cont de faptul că în iunie se marchează Ziua mondială a donatorului de sânge, șeful Secției sănătate, în cadrul ședinței, a lansat un apel nobil către locuitorii din Bălți de a veni duminică, 13 iunie, între orele 9:30 – 15:00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, pentru a deveni un donator voluntar de sânge. A dona sânge înseamnă a salva vieți.

Șeful Secției sănătate repetat s-a adresat către părinții copiilor, ce au primit tratament COVID-19, despre posibilitatea de reabilitare a sănătății în Sanatoriul pentru copii din Ceadir-Lunga. Biletele de tratament sunt oferite gratuit. Pachetul necesar de documente poate fi obținut la medicii de familie. Suplimentar vă puteți informa la numerele de telefon ale Secției sănătate: 0231-54-637, 0231-54-638.

Last updated: iunie 9, 2021 at 17:26 pm

Lasă un Răspuns