08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Fenomenul lui Renato Usatii prin prisma savantului american

//
Comentariu0

În data de 20.06.2017, la Bălți a avut loc o ședință de lucru și o vizită a Profesorului Doctor Mitchell A. Orenstein. Dl Orenstein este un savant, Profesor Doctor universitar la Universitatea din Pennsylvania, Departamentul de Rusia și Studii Est Europene.

Principalele teme de discuții s-au axat pe situația geopolitică în RM și în Europa de Est. De asemenea o atenția mare a fost acordată “Fenomenului Renato Usatii”, adică profesorul a încercat să înteleagă cum este posibilă o gestiune activă, eficientă și eficace al unui municipiu de importanța națională în condițiile de opoziție reală în care se află, conflictului cu administrația centrală, impiedimentelor și constrîngerilor aplicate față de APL Bălți. De asemenea profesorul a încercat să afle mai multe despre faptul cum este gestionat de la distanță un întreg municipiu, despre echipa formată de dl Primar, despre problemele existente legate de gestiune, relațiiile cu autoritățile centrale și cum APL vede ieșirea din situație, care sunt pîrghiile de aplicare, care au condus la o așa eficienta gestiune.

Profesorul a accentuat în mai multe rînduri ca acest fenomen din mun. Bălți va fi reflectat în cartea sa noua, care va fi editată în viitorul apropiat. Dl Profesor s-a aratat foarte interesat de planurile APL de viitor, de strategiile și măsurile aplicate pentru creșterea nivelului de trai a cetățenilor, de îmbunătățire a condițiilor de viață.

ccat.sas.upenn.edu – pagina universitara a profesorului.

CV si lucrarile d-lui Orenstein aici.

Last updated: iunie 22, 2017 at 16:26 pm

Lasă un Răspuns