08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Excelența Sa Zdeněk Krejčí – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova a întreprins o vizită oficială în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Excelența Sa Zdeněk Krejčí, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, însoțit de către Mihail Ceban, Consul Onorific al Republicii Cehe în municipiul Bălți, a întreprins o vizită oficială în municipiul Bălți la 18 noiembrie 2019.

În cadrul vizitei, înalții oficiali au avut o întrevedere de lucru cu primarul municipiului Bălți, domnul Renato Usatîi.

Întrevederea a început cu un mesaj de salut al primarului municipiului Bălți, care a exprimat sincere mulțumiri Excelenței Sale, Domnului Zdeněk Krejčí pentru interesul acordat dezvoltării parteneriatului cu administrația publică locală, menționând despre deschiderea Primăriei municipiului Bălți pentru noi inițiative și proiecte de dezvoltare locală, precum și atragerea investițiilor cehe în municipiu.

La rândul său, șeful misiunii diplomatice și-a exprimat convingerea în necesitatea dezvoltării parteneriatului bilateral și disponibilitatea de a iniția noi proiecte, luând în considerare faptul că, Republica Moldova este un stat prioritar la capitolul asistenţei pentru dezvoltare acordată de Guvernul Republicii Cehe.

Notă: În ultimii 12 ani, Republica Cehă a susținut implementarea în Republica Moldova peste 50 proiecte mari în sumă de circa 14 milioane euro. Sectoarele prioritare de dezvoltare sunt: protecția mediului, apă și canalizare, agricultura, educația și domeniul social.

 

 

Last updated: noiembrie 20, 2019 at 16:48 pm

Lasă un Răspuns