08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Excelența Sa Peter Michalko – Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a întreprins o vizită oficială în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Excelența Sa Peter Michalko, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, însoțit de către Elena-Alina Doroftei, consilier politic în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a vizitat municipiul Bălți pe data de 28 septembrie 2018.

La începutul acestei vizite, oaspeții au avut o întrevedere de lucru cu Nicolai Grigorișin – primar al municipiului Bălți și Ghenadie Șmulschii – viceprimar al municipiului, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ale parteneriatului bilateral.

Ulterior, Șeful Delegației Uniunii Europene a participat la o întrevedere cu reprezentanții fracțiunilor politice din Consiliul Municipal Bălți, asociațiilor obștești și agenți economici din municipiu. Excelența Sa Peter Michalko a menționat că, Uniunea Europeană este un vecin și un prieten apropiat al Republicii Moldova, având scopul de a contribui la dezvoltarea socio-economică a țării. În acest context, înaltul oficial a vorbit despre Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, asistența financiară pe care o acordă Uniunea Europeană, precum și suportul oferit autorităților publice din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul vizitei în municipiul Bălți, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a participat la o masă rotundă cu reprezentanții presei regionale și a susținut o lecție deschisă la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo”.

Last updated: ianuarie 22, 2019 at 6:19 am

Lasă un Răspuns