08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Excelența Sa Pascal Le Deunff – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova a întreprins o vizită oficială în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Excelența Sa Pascal Le Deunff, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, însoțit de către Mariana Marinat, asistent al Ambasadorului, a vizitat municipiul Bălți pe data de 8 octombrie 2018.

La începutul acestei vizite, oaspeții au avut o întrevedere de lucru cu Nicolai Grigorișin – primar al municipiului Bălți și Ghenadie Șmulschii – viceprimar al municipiului, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ale dezvoltării noilor parteneriate dintre municipiul Bălți și orașele din Republica Franceză, cu suportul Ambasadei Republicii Franceze în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, primarul municipiului Bălți a prezentat situația socio-economică a municipiului, potențialul economic și investițional al municipiului și proiectele de dezvoltare aflate în implementare. La rândul său, Excelența Sa Pascal Le Deunff a menționat despre atractivitatea municipiului, calitatea sistemului educațional și prezența simțitoare în municipiu a Alianței Franceze în Republica Moldova.

Ulterior, înaltul oficial, a vizitat Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, unde elevii instituției au pregătit un program cultural-artistic în limba franceză, urmat de o sesiune de întrebări-răspunsuri, iar profesorii au avut oportunitatea de a discuta principalele provocări cu Excelența Sa Pascal Le Deunff.

De asemenea, în cadrul vizitei în municipiul Bălți, Ambasadorul Exraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova a vizitat Universitatea de Stat ,,Alecu Russo”, unde a avut o întrevedere cu rectorul Universității – doamna Natalia Gașițoi.

Last updated: ianuarie 22, 2019 at 6:20 am

Lasă un Răspuns