08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Etapa finală al Turneului Jocurilor Intelectuale dedicată aniversării de 30 de ani de la semnarea Convenției cu privire la drepturile copilului

//
Comentariu0

Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova, în parteneriat cu UNICEF Moldova și Parlamentul Republicii Moldova organizează miercuri, 20 noiembrie 2019, cu începere de la orele 11.00 (Artcor, str. 31 August 1989, nr. 137) marea finală națională al Turneului Jocurilor Intelectuale.

Despre inițiativă: pe 17 octombrie a început Competiția de jocuri intelectuale UNIQ-2019, dedicată drepturilor copilului și în susținerea celor 17 Obiective de dezvoltare durabilă. La competiție participă elevii claselor a IX-a – a XII-a din instituțiile de învățământ cu instruire în limbile română și rusă. Etapa regională a avut loc în orașele Comrat, Chișinău, Ungheni și Bălți. Mâine, în ziua aniversării de 30 de ani a Convenției cu privire la drepturile copilului, echipele regionale câștigătoare vor juca în marea finală națională.

Mai multe personalități din Moldova care s-au remarcat în domeniul muzicii, artelor, sportului, oameni de afaceri, deputați se vor alătura echipelor de copii și vor încerca să găsească împreună răspunsurile la întrebările dedicate drepturilor copilului și obiectvelor de dezvoltare durabilă. Printre aceștia se numără dirijorul Adriano Marian, fondatorul companiei Simpals Dmitrii Voloșin, artistul stradal Dmitrii Potapov și alții.

Dupa competiție, participanții vor vizita Parlamentul Republicii Moldova.

Angela Munteanu

Communications Officer UNICEF Moldova

www.unicef.org/moldova

Last updated: noiembrie 19, 2019 at 17:43 pm

Lasă un Răspuns