08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ești tînăr – susține ideea proiectului social “Anticafenea”

//
Comentariu0

Grupul de inițiativă al Asociației Obștești „Anima” și al Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineri CRAT a lansat ideea de proiect social „Anticafenea sau spațiu de socializare a tinerilor”. Proiectul are drept scop crearea mediului prietenos tinerilor pentru organizarea serilor lecturale, vizionărilor de filme, desfășurarea diverselor masterclass-uri tematice (handmade, șezători), jocuri intelectuale, jocuri de societate, schimb de experiențe, mese rotunde, dezbateri, formări și sesiuni informative cu implicarea directă a tinerilor în procesul de organizare și desfășurare a activităților.

Acest fapt oferă posibilitatea de a crește și valorifica potențialul tinerilor lideri cu inițiative civice, motivați să aducă schimbarea în societate. Astfel, vom pune baza unei generații active, dornice să se implice în viața comunitară. Spațiul este creat cu elemente tradiționale – covor, perne, laturi din lână din lădița bunicii, promovând deopotrivă și Patrimoniul Cultural în rândul tinerilor. Proiectul „Anticafenea” este implementat în spațiul Centrului CRAT, 70 m², primind o parte de finanțare din Programul „Bugetul Civic 2016” pentru mobilier și decor, realizat manual de către voluntarii centrului, și anume: mese, perne, draperii. Pentru funcționarea eficientă a Anticafenelei, spațiului de socializare a tinerilor, avem nevoie de asistență tehnică: Proiector – 9 000 lei Boxe – 2 500 lei Ecran – 3 000 lei Notebook – 6 000 lei Aparat foto – 10 000 lei Cooler – 2 000 lei Rolete pentru ferestre – 6 000 lei Stativ flipchart 1 500 lei Fond de carte în suma de – 2 000 lei Suma totală necesară pentru dotarea tehnică a Anticafenelei este de 2 000 euro.

Această dotare tehnică ne va permite să organizăm seri culturale de vizionare de filme, să facem fundal de muzică la serile lecturale și șezători, să organizăm un spațiu prietenos, oferind posibilitatea de a bea și un ceai pentru beneficiarii proiectului. Proiectul este gândit pentru toți tinerii din municipiul Bălți, iar spațiul dat va fi accesibil în mod gratuit, zilnic între orele 16:00 – 21:00. Activitățile sunt coordonate de grupa de inițiativă de tineri a Centrului.

Pentru a face donație apasă guvern24.md.

Campania va finisa la data de 15 februarie 2017.

Sursa guvern24.md

Last updated: ianuarie 24, 2017 at 17:33 pm

Lasă un Răspuns