08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Este adevărat că stadionul de lângă lacul orașenesc a fost vândut unui investitor privat?

//
Comentariu0

Pe site-ul Primăriei municipiului Bălți a parvenit următoarea întrebare:

„Aș dori să primesc informații de la primărie despre stadionul de lângă restaurantul „Plovdiv”. Odată, primarul a promis că-l va renova și-l va dona orașului. Am auzit că stadionul a fost vândut unui investitor privat și, probabil, la fel ca aquaparcul „Kashalot”, va fi un proiect de afaceri, unde, va fi posibil să-l vizităm doar contra plată? Într-un mod oarecare se lucrează la renovarea acestui stadion. Gazonul devine deja verde. Este bine. Mi-aș dori doar ca orașul să aibă mai multe zone de recreere amenajate, gratuite pentru toți.”

Nicolai Grigorișin, în timpul emisiunii „Sinteza săptămânii”, din 5 martie, a remarcat: „Nu este adevărat. Primarul Renato Usatîi a investit, în 2016, surse proprii în acest stadion. Terenul a fost un pustiu neglijat. Mai mult de o sută de mașini de cernoziom au fost aduse acolo, apoi a fost instalat un sistem de irigare automatizat. Nimeni, niciodată, nu a făcut așa ceva la Bălți. Tot sistemul este situat sub pământ, totul este computerizat, timpul de irigare este setat automat. S-a făcut, precum în țările moderne. Acest stadion, ulterior, a fost transferat școlii specializate de fotbal, iar finanțarea continuă din contul acestei școli. Principalul moment este faptul că, terenul nu aparține unui investitor privat, ci este al nostru, al municipiului, precum și stadionul orășenesc.”

La aceeași întrebare, Nicolai Grigorișin a subliniat: „Astăzi suntem doar noi, singurii din țară, care construiesc terenuri de sport, cu intrare gratuită. În Chișinău, trebuie să plătiți pentru închirierea unei benzi de alergat, închirierea unui câmp. Noi nu avem așa ceva. Iluminarea stadionului orașenesc este acoperită din conturile școlii specializate de fotbal. Nu plătim pentru chiria pistei, nici pentru intrarea pe stadion. Trebuie de menționat că, stadionul orașenesc nu a fost niciodată iluminat. Am facut-o pentru bălțenii, care doreau să se antreneze seara, și am instalat, cu asistența Federației de Fotbal din Moldova, un sistem modern de iluminat, am achiziționat un generator pentru funcționarea iluminării în situații de urgență și am instalat catarguri.”

 

Last updated: martie 12, 2021 at 8:53 am

Lasă un Răspuns