08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ediția de septembrie a Buletinului informativ „Bugete fără secrete”despre declarațiile de avere

//
Comentariu0

Primarii, viceprimarii și funcționarii publici sunt obligați să depună la Autoritatea Națională de Integritate declarația de avere și interese personale. Și deși, documentul este un act public, spre regret, nu toate declarațiile sunt publicate pe portalul declarațiilor www.declaratii.cni.md, iar cele publicate sunt dificil de găsit pe web. În același timp, nu mai este obligatoriu ca declarațiile de avere să fie publicate pe pagina administrației locale. Ca rezultat, se limitează dreptul cetățenilor de a vedea declarațiile de avere și interesele personale ale aleșii locali.

Aflați din ediția de septembrie a Buletinului informativ „Bugete fără secrete” ce autorități locale publică declarațiile de avere și interes ale primarului.

Tot în acest număr veți descoperi următoarele subiecte:

  • ACHIZIȚII PUBLICE:Grădinița și gimnaziul din satul Petrunea, aprovizionate cu pâine de la firma primarului
  • STUDIU:Consiliile raionale din Moldova continuă să „ascundă” achizițiile publice
  • OPINIE:E timpul pentru o administrație transparentă în Moldova!
  • REFORMĂ:Salarizarea în sectorul bugetar: sistem centralizat sau descentralizat
  • BUGET CIVIL:Cum va cheltui Primăria Chișinău un milion de lei

Buletinul Informativ apare în cadrul inițiativei „Localități transparente, competitive și sustenabile financiar”, implementată de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO). Inițiativa este susținută financiar de Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și Ambasada SUA în Republica Moldova. Inițiativa are ca scop creșterea transparenței, a responsabilității financiare și competitivitatea autorităților locale din Republica Moldova.

Last updated: octombrie 13, 2017 at 4:46 am

Lasă un Răspuns