08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Edilul municipiului Bălți Renato Usatii participă la lucrările Forumului Urbanistic din Moscova

//
Comentariu0

Primarul municipiului Bălți, domnul Renato Usatii, în fruntea delegației oficiale a administrației publice locale a „capitalei de nord” a Republicii Moldova participă la Forumul Urbanistic, care se desfășoară  anual, începînd cu anul 2011, în capitala Federației Ruse.

„Astăzi, 06 iunie 2017, au fost lansate lucrările Forumului Urbanistic din Moscova. La evenimentul respectiv, vor  lua parte și reprezentanți ai municipalității noastre, în baza invitației conducerii orașului Moscova.  Lucrările forumului se vor încheia la 12 iulie 2017”- a declarat Primarul municipiului Bălți, miercuri seara, live, pe rețelele de socializare.

„Am făcut cunoștință cu viceprimarii orașelor Seul, Milano, multe momente folositoare pentru  Managementul Administrațiilor publice locale, am aflat de la primarul  orașului Londra [Ken Livingstone], care a condus metropola în perioada 2000-2008“, – la fel, a remarcat dl Renato Usatii. Primarul municipiului consideră deosebit de util „dialogul cu persoane, care au gestionat zone metropolitane și care au construit și creat cele mai frumoase orașe din lume”.  O mare parte din experiența lor „poate fi implementată și utilizată, în prezent, în Republica  Moldova“, a adăugat primarul.

Forumul Urbanistic din Moscova reprezintă una din cele mai grandioase conferințe internaționale în domeniul planificării urbane, arhitecturii, economiei și planificării strategice a orașelor, desfășurat anual, începînd cu 2011. Forumul Urbanistic din Moscova întrunește atît reprezentanți ai guvernării Federației Ruse, cît și ai administrațiilor orașelor din întreaga lume, experți, arhitecți, urbaniști, directori de companii, investitori, start-up-uri tehnologice, reprezentanții mass-media și cetățeni.

În anul 2017, tema principală a Forumului a fost declarată: „Era aglomerărilor O nouă hartă a lumii”. Pe parcursul forumului, experții vor studia și analiza procesele de concentrare în economia globală și rusească. Drept exemple vor servi modelele de gestionare a zonelor metropolitane majore, cum ar fi Beijing, Tokyo, Londra, Seul și altele.

Complexul politicii urbane și arhitecturii al Moscovei va fi reprezentat prin exemple de programe în construcții, în calitate de referință pot fi următoarele: „Lujnikov“, proiectul „Skolkovo“, proiectele Moscovei Noi  și parcurilor „Zareadie“ și „Insula Visurilor“ ș. a. Departamentul de Sport și Turism al capitalei va fi prezentat la standul „Moscova aglomerată“.

Vizitatorii au, la fel, posibilitatea să se familiarizeze cu programul de amenajare al capitalei Federației Ruse.

Fotografie – facebook.com

Last updated: iulie 7, 2017 at 11:41 am

Lasă un Răspuns