08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Dragi elevi, profesori și părinți ai mun. Bălți, primiți sincere felicitări cu prilejul unui nou început de an școlar!

//
Comentariu0

Dragi elevi, azi încă mai priviți neîncrezători pe cei care vă spun că anii de școală sunt cea mai interesantă și memorabilă etapă din viața unui om (chiar dacă liceenii încep să-i conștientizeze importanța)! Dar vă asigur că noi, cei maturi, la fiecare început de septembrie suntem nostalgici, dar și puțin invidioși, căci, doar odată cu maturizarea, am conștientizat că anume anii frumoși de școală ne-au conturat destinul. Să știți că sala de clasă e spațiul în care se dezvoltă obișnuința de a munci, abilitatea de a gândi; prin ea, lumea din jur devine mai pe înțeles. Nu uitați că doar descoperind tainele acestei lumi, veți reuși să vă găsiți locul în ea, să vă valorificați talentele și să vă conștientizați propriile obligațiuni în raport cu societatea!

Stimați profesori, Dvs, cei care ați ales să sculptați zi de zi suflete și destine,  meritați o apreciere aparte. Vă suntem recunoscători pentru altruism,  pentru dragostea ce o demonstrați copiilor, pentru înțelepciune și bunătate! Să vă bucurați întotdeauna de dragostea copiilor, de recunoștința și respectul discipolilor pentru efortul depus, iar succesele lor să constituie premise fericite pentru dezvoltarea armonioasă a municipiului nostru. Sunt sigur că, datorită implicării plenare a Dvs, copiii noștri vor reuși să facă față oricăror probleme, să devină oameni culți, cetățeni activi ai orașului și ai țării!

Cuvinte de felicitare și de recunoștință adresăm astăzi și părinților! Implicarea sinceră a Dvs, grijile nenumărate și nopțile albe nu pot avea decât un singur rezultat:  succesul copiilor Dvs. Să vă bucure cât mai des!

În calitate de primar al municipiului Bălți, conștientizez că Educația este o dimensiune fundamentală a societății contemporane. Atitudinea față de Școală constituie unitatea de măsură pentru aprecierea maturității și  responsabilității sociale a autorității publice locale. Avem proiecte ambițioase de dezvoltare a sistemului educațional din municipiu și cred cu toată certitudinea că, împreună, vom reuși să le realizăm!

În această ordine de idei, țin să evidențiez creșterea anuală a alocațiilor financiare pentru reparațiile capitale și curente a instituțiilor de învățământ din municipiu. Astfel, în ultimii doi ani, din bugetul municipal, au fost acordate suplimentar 16,5 mln lei pentru diverse reparații a 19 insituții educaționale, pentru susținerea a 9 instituții deficitare și pentru achiziționarea utilajului tehnologic pentru 14 instituții de educație timpurie.

Voi sublinia în mod special și faptul că rețeaua școlară din municipiu nu a suportat modificări. În contextul reorganizării școlilor la nivel republican, în condițiile implementării formulei de finanțare per elev, noi am ales să abordăm individualizat soluționarea problemei referitor la menținerea fiecării insituții de învățământ din municipiul Bălți.

Mai mult ca atât, conștientizăm  valoarea fiecărui angajat din sistemul educațional! Astfel, în 2018, anticipând noile condiții de salarizare, autoritatea publică locală a identificat resurse pentru alocarea a peste 2 milioane de lei, care au permis acordarea a 20%  spor salarial pentru cele mai vulnerabile categorii de angajați din instituțiile de învățământ.

Obiectivul autorității publice locale nu se reduce la reparația școlilor, construcția terenurilor de joacă, inițierea deverselor cercuri în care fiecare elev ar avea posibilitatea de a-și valoriza dreptul la o educație de calitate. Ne propunem mai mult: promovarea imaginii Educației și a Pedagogului!

În acest scop, în ultimii ani am reușit să inițiem și să dezvoltăm parteneriate constructive cu reprezentanții comunității educaționale din Moscova, regiunea Nijegorodsk (Federeația Rusă), jud. Botoșani (România), or. Ploțk (Polonia). Am implementat cu succes proiecte finanțate de ambasadele Slovaciei, Germaniei, Poloniei, Japoniei, fapt ce ne-a permis atât îmbunătățirea bazei tehnico-materiale a insituțiilor noastre, cât și valorificarea potențialului pedagogilor și elevilor din aceste insituții și, în general, creșterea implicării civice a întregii comunități bălțene.

Sunt doar primii pași…

În această zi de sărbătoare vreau să urez: elevilor –  perseverență în escaladarea treptelor succesului, cadrelor didactice și părinților – bunăstare, sănătate, energie creatoare și bunădispoziție!

Un început de bun augur pentru toți!

 

 

Cu mult drag, pentru toți voi,

Nicolai Grigorișin,

Primar de Bălți

02.09.2019

Last updated: septembrie 2, 2019 at 5:30 am

Lasă un Răspuns