08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Distincții de stat sportivilor care au obținut medalii la Minsk

//
Comentariu0

În data de 8 iulie 2019, Igor Dodon a decorat cu înalte distincții de stat sportivii care au obținut medalii în cadrul ediției a II-a a Jocurilor Europene de la Minsk, precum și antrenorii acestora.

Pe pagina sa în rețele de socializare, d-l Dodon a informat:

“Astfel, prin Decret al Preşedintelui Republicii Moldova, pentru merite în domeniul culturii fizice și sportului și performanțe obţinute în cadrul Jocurilor Europene 2019 de la Minsk, am conferit Ordinul „Gloria Muncii” – dlui Peaticovschi Iulii, antrenor principal al Lotului Național de Sambo și Medalia „Meritul Civic” următorilor:
Artemciuc Sabina – medaliată cu argint la sambo,
Eșanu Paulina – medaliată cu bronz la sambo,
Tachii Denis – medaliat cu bronz la sambo,
Șahov Serghei – antrenor la Școala Sportivă Specializată de Lupte, municipiul Bender,
Cecanova Irina – antrenor principal al Lotului Național la Tir cu Arcul.

De asemenea, am oferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de sportivi și antrenori.

Cu acest prilej am adus sincere felicitări participanților la competiție, mulțumindu-le pentru faptul că ne-au reprezentat destoinic țara la Minsk unde personal am participat la deschiderea Jocurile Europene și am susținut echipa națională.

Menționez că la ediția a II-a a Jocurilor Europene au participat aproximativ 6 mii de sportivi din 50 de țări. Echipa națională olimpică a Republicii Moldova a fost formată din 50 de persoane care au concurat la 10 probe sportive și au obținut 1 medalie de argint și 4 de bronz”.

Natalia Budianu, sambistă din Bălți, a obținut o diplomă de onoare de la Igor Dodon, locul al cincilea la a doua ediție a Jocurilor Europene și maestru sportiv la sambo, directorul școlii sportive de box, lupte și haltere “B. Petuhov”  Valerii Meliașchevici. Tachii Denis – absolvent al școlii sportive din Bălți.

Last updated: iulie 10, 2019 at 11:22 am

Lasă un Răspuns